Aksaray'da nüfusun yüzde 70'inin tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlarken, en büyük istihdamın tarım ve hayvancılık sektöründe sağlandığı bildirildi.
Tarım ve hayvancılıkta bölgesinde de lider konumunda olan Aksaray, son olarak TÜİK tarafından açıklanan verilere göre de tarım ve hayvancılıktaki liderliğini ispat etti. Tarım ve hayvancılığın Aksaray içi olmazsa olmaz olduğunu ifade eden Aksaray Ticaret Borsası Meclis Başkanı ve Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Hamit Özkök, tarım ve hayvancılığın Aksaray'da geliştirilmesi için her yıl önemli projeler üretildiğini ve çok önemli adımların atıldığını aktardı.
TÜİK verilerine göre Aksaray nüfusunun yüzde 79'unu tarım ve hayvancılık sektöründe istihdam edildiğine dikkat çeken Başkan Hamit Özkök, nüfusun yüzde 15'inin sanayi sektöründe, yüzde 5'inin de hizmet sektöründe istihdam edildiğini vurguladı. Bu nedenle tarım ve hayvancılığın Aksaray için çok önemli olduğunu dile getiren Özkök, "Bu denli önemli olan tarım ve hayvancılık sektörü için Aksaray'da tarım platformu oluşturuldu. Aksaray'ın siyasisinden bürokrasine, sivil toplum örgütlerinden belediyesine ve iş adamlarına kadar herkes birlik ve beraberlik içerisinde Aksaray tarımı için çaba sarf ediyor. Her yıl da tüm bu çabaların karşılığı hep birlikte alıyoruz. Bu birlik ve beraberliğin sağlanması kolay bir şey değil. Ama biz Aksaray'da bunu başardık. Valiliğinden belediyesine, siyasisinden bürokrasisine, sivil toplum örgütlerinden iş adamlarına kadar herkes tarım için ciddi destekler veriyor. Bizde tarım platformu olarak hepsine teşekkür ediyoruz" dedi.
(YC-AH-Y)

18.12.2012 15:51:00 TSI

Editör: Wan Haber