Türkiye genelinde boşanma oranında ön sıralarda yer alan Aksaray'da sivil toplum örgütleri tarafından aile içi eğitim seminerleri düzenleniyor.
Nilüfer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 'Aile İçi İletişim Semineri' düzenledi. Seminere konuşmacı olarak Aile Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Aile Danışmanı Efkan Yeşildağ konuşmacı olarak katılırken, boşanma nedenlerinde önemli konulara değindi. Aksaray Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen seminere, Aksaray Valisi Selami Altınok'un eşi Gülhan Altınok, AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz ve çok sayıda davetli katıldı.

"EN HIZLI BOŞANANLAR UZUN SÜRE FLÖRT EDERLER"
Seminerde konuşan Aile Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Aile Danışmanı Efkan Yeşildağ, en uzun evliliklerin görücü usulü ile yapılan evlilikler olduğunu belirterek, "Türkiye'de en sağlıklı evlilikler görücü usulü ile yapılan evlilikler. Hali hazırda Türkiye'de en hızlı boşananlar en uzun süre flört edenler. Bakın dikkat edin, 7 sene flört etmiş, 7 ay sonra boşanıyorlar. Şimdi bunların bir sürü gerekçesi var. Hani ben millet flört ediyor da etmesin falan demiyorum dikkat ederseniz. Fakat demek istediğim şu; ortada bir gerçek var. Neden acaba 7 sene boyunca flört etmiş, yani aynı evi paylaşmamış, evliliğin sorumluluğunu paylaşmamış. Son yıllarda boşanmalar artıyor, bunun sebeplerini ve bunun çözüm yollarını gösterdik. Önemli olan problemi tespit etmek değildir, bu problemin çözüm önerisini ortaya koymakta biz akademisyenlerin ve eğitimcilerin görevi diye düşünüyorum. Bir milletin diyor kadını milletine sahip çıkarsa vay o millete düşman olanların haline. Kadınlar ve anneler çocuklarına ve topluma sahip çıktığında her şey daha güzel olacaktır diyorum" dedi.

"AKSARAY'DA BOŞANMA ORANINI DÜŞÜRMEYİ AMAÇLIYORUZ"
Bir sivil toplum kuruluşu olarak 'Güçlü Aile ve Güçlü Toplum' Projesi kapsamında Aksaray'da yüksek olan boşanma oranları problemine dikkat çekmek ve verilecek eğitimlerle bu konu hakkında kamuoyunda bilinç oluşturmayı amaçladıklarını belirten dernek başkanı Gülsüm Sametoğlu, "Eğitimli seminerlerle toplumun en küçük yapı taşı olan ailenin olabildiğince sağlam kalmasına katkıda bulunmak ve eşlerin birbirini anlama ve empati kurmalarını amaçlıyoruz. Yardımlaşma dayanışma derneği olarak sivil toplum kuruluşlarının verdiği bir ehemmiyetle bizde Aksaray ilindeki boşanma oranlarını düşürmeyi amaçlıyoruz ve bu konuda eğitim ve seminerlerimiz devam edecek" diye konuştu.
(YC-İP-Y)

12.01.2013 16:27:05 TSI

Editör: Wan Haber