Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde yeni kurulan Akdeniz Medeniyetleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKMEDAM), Müdürü Doç. Dr. Adnan Çevik başkanlığında yılın ilk Yönetim ve Danışma Kurulu İstişare toplantısını yapıldı.
AKMEDAM'ın önümüzdeki aylarda gerçekleştirmeyi planladığı faaliyetlerin ele alındığı toplantıya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Osman Gündoğan, AKMEDAM Uzmanı Arkeolog Şevki Bardakçı, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muzaffer Demir, Yrd. Doç. Dr. Murat Keçiş, Öğr. Gör. Halil Apaydın, Öğr. Gör. İsmail Sınır ve yüksek lisans öğrencisi Şahin Çeler katıldı.
Uluslararası anlamda Akdeniz Medeniyetlerini Araştırma Merkezleri ile işbirliği protokollerinin gündeme geldiği istişare toplantısında, önümüzdeki aylarda "Arap Baharı", "Ermeni Sorunu" ve "Kıbrıs" konu başlıkları ile verilecek konferans ve seminerlerin yanı sıra "Geçmişten Günümüze Muğla" ve "Medeniyetlerin Kavşağı Akdeniz" sempozyumlarının düzenlenmesi planlandı. Ayrıca toplantıda, UNESCO tarafından 2013 yılının "Piri Reis Yılı" olarak ilan edilmesi sebebiyle Piri Reis'e ait Dünya Haritasının 500. Yıldönümünde, AKMEDAM tarafından "Piri Reis Haritaları Sergisi" düzenlemesi kararı alındı.
(BT-MB-İK)

30.01.2013 12:16:56 TSI

Editör: Wan Haber