Akhisar Belediyesi'nde 2013 yılının ilk meclis toplantısı yapıldı. Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı başkanlığında yapılan yeni yılın ilk toplantısında, 11 gündem maddesi yer aldı.
Gündemin ilk maddesinde 2013 yılın meclis toplantı günü ve tatil ayının belirlenmesi oldu. Yazı İşleri Müdürü Mustafa Ali Erpabıyık'ın sunduğu gündem gereğince toplantılar her ayın ilk Cuma günü yapılırken, Ağustos tatil ayı olarak belirlendi ve oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin ikinci maddesinde denetim komisyonu oluşturulması konusu yer aldı. Yapılan gizli oylama sonucunda Ahmet Güzeltepe, Ruşen Üren ve Aydın Aydar (AK Parti), Necati İniş (MHP), M. Yaşar Kalemler (CHP) denetim komisyonuna seçildi.
2013 mali yılı memur fazla mesai ücretleri ile ilgili gündem maddesini İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Hasan Açık meclise sundu. Geçen yıl 126 bin olan memur fazla mesai saati, yapılan kısıtlama neticesinde 50 bin saate düşürüldü. 50 bin saat olarak meclise sunulan fazla mesai, oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin dördüncü maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Hasan Açık, geçen yıl devam eden 15 sözleşmeli çalışan personelin bu yıl da devam edeceği hususunu meclise sundu ve oy birliği ile geçti.
Zabıta ve İtfaiye personeline 261 TL aylık matbu mesai ücretlerinin ödenmesi hususunda İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Hasan Açık'ın sunduğu gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin altıncı maddesinde Emlak ve İstimlak Müdürü Mümin Akboğa, imar uygulaması sonucu oluşan belediye ile hisselendirilen hisseli ve artık parsellerin satışı için encümene yetki verilmesini meclise sundu ve oy birliği ile geçti.
Yedinci gündem maddesinde Gelir Müdürü Bekir Koyun, belediye mülkiyetinde bulunan gayri menkullerin kira ve işgaliye bedellerinin belirlenmesi için encümene yetki verilmesi sunuldu ve oy çokluğu ile kabul edildi.
Gündemin sekizinci maddesinde Gelir Müdürü Bekir Koyun gelir tarifesi değişikliğini meclise sundu ve oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin dokuzuncu maddesinde aile ve sosyal politikalar ilçe müdürlüğüne tahsisi yapılan Efendi Mahallesinde mülkiyeti hazineye ait eski verem savaş dispanseri olarak kullanılan yere yapılacak hizmet binasının mimari, statik, elektrik tesisatı ve yola terk vb. işlemlerin belediyece yapılması meclise sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.
Onuncu gündemin maddesinde Mali Hizmetler Müdürü Yusuf Girgin, atık su arıtma tesisi inşaatının iş artışından dolayı iller bankasından 1 milyon 500 bin TL ek tamamlama kredisinin kullanılması için yetki verilmesi meclise sundu ve oy birliği ile kabul edildi. Öte yandan Atık Su Arıtma Tesisinin 17 Ocak 2013 tarihinde açılmasının planlandığı belirtildi.
Gündemin 11. maddesinde İmar ve Şehircilik Müdürü Süleyman Bal, hiç bir imar evrakının olmadığını dile getirdi.
(BG-ERG-Y)

04.01.2013 16:50:06 TSI

Editör: Wan Haber