2013 Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, Mersin'de 20 Haziran 2013'te yapılacak Akdeniz Oyunları kapsamında hazırlıklarda herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını, tesislerin planlandığı şekilde ve sürede tamamlanacağını söyledi.
Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, Genel Koordinatör Yardımcısı Muhammed Adak ile birlikte Mersin basınıyla buluştu. Bir restoranda kahvaltılı toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Korkmaz, çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Oyunlara hazırlık çerçevesinde şu anda herhangi bir sıkıntıları olmadığını belirten Korkmaz, tesislerin planlandığı şekilde ve sürede tamamlanacağını kaydetti. Korkmaz, 2013 Mart ayının sonuna doğru bütün tesisler bitirileceğini bildirdi.
Stadyum inşaatında yaşanan sorunlara değinen ve tek sıkıntının stadyum mevzuu olduğunu dile getiren Korkmaz, Erzurum ve Trabzon deneyimine sahip bir ekip olarak, bunun çok fazla öne çıkarıldığını düşündüklerini ifade etti. Korkmaz, "Ben Erzurum'da 22 bin kişilik Erzurum Stadyumu'nun 2,5 ayda bitirildiğini kendi gözlerimle gördüm. Mersin'de de o stadyum bitecek ve biz de orada seremoniyi yapacağız. Muhakkak bu sorun çözülecek ve açılış seremonisi bu stadyumda olacak" dedi.
Genel Koordinatörlüğün organizasyonu düzenleme konusunda Mersin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nden istediği ve beklediği destekleri aldığını da vurgulayan Korkmaz, Mersin'in bu organizasyonları yapmaya fazlasıyla hazır ve istekli olduğunu belirterek, "Bundan sonra bu şehrin atmosferinin uygun ve hazır hale getirilmesi lazım. Bu da yerel ve ulusal medya ile birlikte olacak. Organizasyonun kentte daha tanınır hale gelmesi noktasında çeşitli çalışmalar yapacağız. Bu çalışmalarımıza da en kısa sürede başlıyoruz" diye konuştu.
Bir gazetecinin, tesislerden birine Türkiye'ye ilk olimpiyat madalyasını getiren ve Mersinli Ahmet olarak tanınan Ahmet Kireççi'nin isminin verilmesini önermesi üzerine de Korkmaz, öneriye sevindiğini belirterek, bunu kendilerinin de düşündüğünü ve konuyu Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile görüşeceklerini sözlerine ekledi.
(KYM-Y)

06.12.2012 17:48:35 TSI

Editör: Wan Haber