Akademik Bilişim 2013 Konferansı Akdeniz Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.
Bilişim alanında çalışan akademisyenler, proje uzmanları ve öğrencilerin buluşacağı Akademik Bilişim 2013 Konferansı, Akdeniz Üniversitesi Enformatik Bölümü ev sahipliğinde 23-25 Ocak 2012 tarihleri arasında, yaklaşık 2000 kişinin katılımıyla gerçekleştirilecek.
Akademik Bilişim 2013 Konferansı'nda; ağ yönetimi, bilişim güvenliği, programlama ve mobil yazılım geliştirme gibi birçok alanda eğitim seminerleri verileceği, davetli bildiriler, eğitim seminerleri ve yapılandırılmış çalışma grubunun etkinlikler yapacağı belirtildi. Konferansta ayrıca bilişim firmaları tarafından standlar kurularak, yeni teknolojilerle tasarlanan ürün ve hizmetlerin tanıtımı yapılacağı kaydedildi.
Günümüzde, bilim ve teknolojinin her alanında olduğu gibi bilişim teknolojileri alanında da hızlı gelişmeler yaşandığını söyleyen Akdeniz Üniversitesi Enformatik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mehmet Topakcı, "Akdeniz Üniversitesi Enformatik Bölümü olarak, her yıl geleneksel olarak Bilişim alanındaki en büyük ulusal etkinliklerden birisi olan Akademik Bilişim 2013 Konferansı'nın bu yıl üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilmesinden mutluluk duymaktayız" dedi.
Doç.Dr. Topakcı, üniversitelerde bilgi teknolojileri konusunda ilgili grupları bir araya getirerek, bilgi teknolojileri altyapısı, kullanımı, eğitimi ve üretimini tüm boyutlarıyla tanıtmak, tartışmak, tecrübeleri paylaşmak ve ortak politika oluşturmak amacıyla ulusal boyutta düzenlenen konferansın 23 25 Ocak 2013 tarihleri arasında, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde gerçekleştirileceğini belirtti.
Ağ yönetimi, bilişim güvenliği, programlama ve mobil yazılım geliştirme gibi birçok alanda eğitim seminerlerinin verileceği bu yıl 15'incisi düzenlenen konferansın ana temasının 'sosyal ağlar, yeni medya ve demokrasi' olarak belirlendiğini söyleyen Doç.Dr.Topakcı, konferans ile ilgili ayrıntılı bilgilere, http://ab2013.akdeniz.edu.tr/ adresinden ulaşılabileceğini ifade etti.
(SK-Y)

04.01.2013 14:42:18 TSI

Editör: Wan Haber