AK Parti, Ocak ayı Talas İlçe Danışma Toplantısı'nda konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, "1960 darbesinden itibaren bu milletin ensesinde boza pişirenler olmuş" dedi,
Talas ilçe teşkilatında gerçekleştirilen toplantıya, TBMM Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel, Ahmet Öksüzkaya, İl Başkanı Ömer Dengiz, İl Genel Meclis Başkanı Saadettin Aydın, Talas İlçe Başkanı Faruk Karakaya, Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ile teşkilat mensupları katıldı.
Güncel ve siyasi konuşmalar bölümümde açılış konuşmasını yapan Talas İlçe Başkanı Faruk Karakaya, ilçe teşkilatını çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım da, belediye çalışmaları hakkında bilgi vererek, "Belediye olarak vatandaşın huzuruna gittiğimizde azığımızda ne varsa, onlara götürmemiz lazım. Belediye olarak şimdiye kadar neler yaptık? Bunları söylememiz lazım. Şehre, millete ve devlete hizmet etmek çok önemli. Bundan dolayı hizmet konusunda şu an Dünya'da ülkeler yarışmıyor, şehirler yarışıyor. Şehirler yarışında da bize düşen bu yarış arasında bizlerde bulunuyor muyuz? Bunun muhasebesini yapmamız lazım. Bu vesile ile yaptığımız çalışmaları insanlara hatırlatmamız lazım. Çünkü insanlarımız yapılanları çabuk unutuyorlar." dedi.
AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz de, seçimler öncesinde, il teşkilatının her kademesinde görev alanların, kendi birimi ile alakalı 2013 planlamasını yaptığını belirterek, " Bu plan ve programlı çalışma dahilinde, 2014 yılında yapılacak, yerel, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere hazır olacağız" şeklinde konuştu.
AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya da, 1013 bütçesinden bahsederek, " Şöyle bir baktığımızda bütçenin yatırımlar kısmı Türkiye'yi yakından ilgilendiriyor. Eskiden bütçeden yatırımlara para ayrılamazken, bir yatırımın tamamlanma süresi 10 yıldan fazlayken, şimdi 4 yıl gibi kısa bir süre içerisinde yatırımlar tamamlanıyor. Türkiye'nin kronikleşmiş bazı sorunları vardı. AK Parti hükümeti ile bunlar yavaş yavaş geride kaldı. Türkiye de, güven ve istikrar ortamlarının sağlanması ile beraber, 1980 yılından, 2002 yılına kadar Türkiye'ye gelen yabancı yatırımcı miktarı 14.8 milyar dolar. 2003 yılından 2012 yılına kadar ki aralığa baktığımızda, 119.3 milyar dolar yabancı yatırımcı para getirmiş. Bu ne demek? Türkiye artık yatırım yapılabilir bir ülke konumuna gelmiş. Bu ortam, bu süreklilik devam ettiği sürece, Türkiye, tüm Dünya ülkelerinin rağbet ettiği ülke olmaya devam edecek. " dedi.
AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel ise, Darbeleri Araştırma Alt Komisyon Başkanı olarak, 28 Şubat ve 27 Nisan dönemlerini araştırdıklarını ifade ederek şunları söyledi:
" Bu komisyonda gördük ki, idarecilerimiz ve yöneticilerimiz iyi olursa, ülkemizde iyi oluyor. 1960 darbesinden itibaren, 1971 muhtırası, 1980, 28 Şubat darbesi ve 27 Nisan E bildirisi de dahil olmak üzere, sürekli ensemizde boza pişiren birileri olmuş. Sürekli bu memleketin insan varlığını ve maddi varlığını perişan eden bir idari zihniyet var. Bu vesayet sisteminden Türkiye çok şükür kurtuluyor. Bu vesayet sisteminden kurtulduğu zaman da ülkeyi kimse tutamaz. AK Parti'nin gayreti ve 2023 vizyonu bunun içindir. Ülkeyi, bu vizyona götürebilecek, AK Parti'den başka bir siyasi partide yok. Bir ülke düşünün, ordusuna Peygamber ocağı der. Çocuklarını askere gönderirken, elline kına yakar, arkasından su dökerek askere gönderir. Hepimiz bu manevi duygularla askere gittik. Ama şunu unutmayın her yerde iyi olduğu kadar, iyi olmayan idarecilerde vardır. Türkiye de 1960 darbesini yapanlar, bu ülkenin hem ekonomik kaynaklarını, hem de, insan kaynaklarını o dönemde harcamışlar. 1980 darbesinde aşağı, yukarı 2 milyon insanın üzerinden silindir gibi geçmiş bu darbe. Bunların hepsini bizlere sivil iktidarlar yaşatmadı. Bunların hepsinin yaşatanlar maalesef, cunta zihniyetlere sahip olanlardır. Hak ve özgürlüklerden yana olmayanlardır. Sivil siyasetten yana olmayanlardır. Demokrasiden yana olmayanlardır. Bunların hepsi yüz kızartıcı işlerdir."
Toplantının ikinci bölümünde ise, teşkilat mensupları görüş ve düşüncelerini dile getirdi.
(AÖ-Y)

06.01.2013 15:39:06 TSI

Editör: Wan Haber