-AK Parti Siverek İlçe Teşkilatı, Siverek Sivil İnisiyatifi üyeleriyle öğle yemeğinde bir araya gelerek, Siverek eski Devlet Hastanesi'nin, Harran Üniversitesi'ne tahsis edildiği müjdesini verdi.
AK Parti İlçe Teşkilatı, Siverek Sivil İnisiyatifi üyeleriyle öğle yemeğinde bir araya gelerek, Siverek eski Devlet Hastanesi'nin, Harran Üniversitesi'ne tahsis edildiği müjdesini verdi. İlçenin Kemaliye Caddesi'nde bulunan bir lokantadaki yemeğe; Siverek Sivil İnisiyatifi temsilcileri ve gazeteciler katıldı.
Yemek öncesi kısa bir konuşma yapan AK Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik, şunları kaydetti:
"Siverek Meslek Yüksekokulu hakkında Milletvekilimiz M. Kasım Gülpınar ile yaklaşık 1 aydır istişare halindeyiz. Sayın Gülpınar dün akşam Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas ile görüşmesinin ardından beni telefon ile arayarak, Siverek eski Devlet Hastanesi'nin, Harran Üniversitesi'ne tahsis edildiği müjdesini verdi. Bundan sonra top Siverek Meslek Yüksekokulu'nda olacak. İnşallah en kısa zamanda vereceğimiz destekle yeni bölümler açılacağını umuyorum."
Harran Üniversitesi Siverek MYO Öğretim Görevlisi Hüseyin Demirbağ ise, duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Yeni binamıza kavuşmayı tam 18 yıldır bekliyorduk. Binamızın olmamasından dolayı çok sıkıntılar çektik. Öğrenci sayımız az olduğundan dolayı öğrenci yurdu bile açamıyorduk. İnşallah sizlerle hangi bölümleri açıp açmama konusunda değerlendirmelerde bulunup gerekli çalışmayı başlatacağız. Ayrıca bu konudaki çalışmalarından dolayı Sayın Gülpınar'a çok teşekkür ediyorum" dedi.
Siverek Sivil İnisiyatifi Başkanı Muzaffer Bayram da, konu hakkında yaptıkları toplantıların ardından sevindirici haberi almanın farkını yaşadığını belirterek, "Emeği geçen başta Sayın Gülpınar olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bu gelişme hem bizi sevindirdi, hem de cesaret verdi. Daha çok yapacak işimiz var. Bundan sonra YİBO ile ilgili olarak çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
(BY-SO-Y)

12.02.2013 17:10:47 TSI

Editör: Wan Haber