AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, "Belediyecilik AK Parti'nin işidir. Çünkü, belediyecilik halkın dertleriyle dertlenme meselesidir" dedi.
"Bugüne kadar belediyelerimizde ortaya koyduğumuz hizmet, söylediklerimin en iyi kanıtıdır" diyen Yurttaş, AK Parti belediyelerinin milletinden aldığı güvenle desteği hizmete dökerek kendilerine verilen oyları hak ettiklerini söyledi. AK Parti belediyeciliği ve diğer partilerin belediyeleri karşılaştırıldığında farkın ortada olduğunu anlatan Yurttaş, şöyle konuştu: "Kıyas dahi kabul etmez. AK Parti belediyeleri kentlerde fiziki, sosyal ve kültürel anlamda çok önemli değişimler gerçekleştirdi. Gecekonduların yerini siteler, sosyal yaşam mekanları ve yeşil alanlar aldı. Şehirlerimiz nefes alıp vermeye başladı. Yaşanan bu değişim yurt dışından gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından fark ediliyor ve ifade ediliyor."
Büyükşehir Belediye Yasası ile en yüksek verimlilikte hızlı ve kaliteli hizmet sunacaklarını vurgulayan AK Parti Manisa Milletvekili Yurttaş, şunları söyledi: "Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde İstanbul'un nereden nereye geldiğini çok iyi biliyorum. Çöp yığınları, altyapı problemleri, trafik çilesi, su kıtlığı ve daha nice temel problem bir bir çözüme kavuşturuldu. Hizmet, AK Parti'nin genlerinde var."
Yeni yasa ile belediyelerin gelirlerini artıracaklarını belirten Yurttaş, şöyle konuştu: "Manisa genelinde imar bütünlüğünü sağlayacağız. Manisa merkeze mesafe uzaklığı bulunan ilçe ve köylerimize daha verimli hizmet götüreceğiz. Çünkü bu yasa ile il özel idareleri büyükşehire aktarılıyor. İl özel idaresinin imkanlarını belediyecilik tecrübesi ile birleştirerek hizmetin kalite ve verimliliğini artıracağız. Kamu sektörü, özel sektör ve sivil toplum örgütleriyle birlikte ortak hizmet ve projeler geliştireceğiz. Kadınlar ve çocuklarımız için konukevleri açacağız. İlçe belediyelerimizle en üst düzeyde koordine oluşturarak el ele verip hizmet için koşturacağız. Bu koordinasyon ile toplam kaliteyi artıracağız. İnşallah Şehzadeler ve Yunus Emre belediyelerinin kurulmasıyla birlikte büyükşehir belediyesini ve 17 ilçe belediyemizi AK Parti saflarına katacağız."
(ES-HO-Y)

14.01.2013 17:44:43 TSI

Editör: Wan Haber