Mersin'in Bozyazı ilçesinde AK Parti İlçe Kadın Kolları tarafından düzenlenen aşure etkinliğinde, vatandaşlara pazar yerinde pişirilen 3 kazan aşure dağıtıldı.
Aşure etkinliğine AK Parti Bozyazı İlçe Başkanı Mevlüt Ok, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Zeliha Çalışkan, Tekeli Belediye Başkanı Mehmet Yabalak, İl Genel Meclis Üyesi Hasan Çetin, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte konuşan AK Parti İlçe Başkanı Mevlüt Ok, "Muharrem ayının ülkemiz ve Bozyazı'ya bereket getirmesini diler, davetimize katılanlara teşekkür ederiz. Parti teşkilatımız tarafından her yıl düzenlenen aşure etkinliği bir gelenek haline geldi. İnşallah bu etkinliğimiz gelecek yıllarda da devam edecektir. Muharrem ayı boyunca ülke genelinde kaynayan aşure kazanlarının ülkenin birlik, beraberlik ve kardeşliğini artmasına vesile olmasını dilerim" dedi.
Köylü pazarının kurulması dolayısıyla aşureyi özellikle pazar yerinde dağıttıklarını belirten Ok, "Köyden gelen vatandaşlarımızın da ağızlarının tatlanmasını ve hayır dualarını almak istedik" ifadelerini kullandı.
Kadın Kolları Başkanı Zeliha Çalışkan da aşurenin yapımında emeği geçen tüm üyelerine ve davete katılan vatandaşlara teşekkür etti.
Yapılan konuşmalar sonrası vatandaşlara aşure dağıtıldı. Yenen aşure sonrasında Lenger Köyü Muhtarı Mehmet Toru tarafından dua okundu. AK Parti Kadın Kolları üyeleri, Kaymakamlık başta olmak üzere kamu kurumu amir ve çalışanlarına da aşure dağıttı.
(ALT-KYM-Y)

08.12.2012 12:28:27 TSI

Editör: Wan Haber