Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Edremit Körfezi'nde yağışın faturasının ağır olduğunu, devletin yağışın yaralarını zaman kaybeden ilk günden sarmaya başladığını açıkladı.
Devletin vatandaşın yanında olduğunu belirten Aydınlıoğlu, "Havran da taşkınlıkların yeniden yaşanmaması için Kalabak ve Karahayıt dereleri Havran kısmının istinat duvarları ve dere ıslahını yapılacak. Gömeç'te 2 köprü yıkılarak yenisi yapılırken 2 derede islah edilecek. Burada karayolunda menfez çalışması yapılarak bir daha bu tarz felaketin yaşanmasının önüne geçilecek. Devletimiz yağışın yaralarını saracak"diye konuştu.
Aydınlıoğlu, "Konunun Ankara'da an ve an takip ediyorum. Felaket haberini alır almaz konunun takipçisi oldum. Burhaniye'de ekili alanlarda büyük zarar oldu. Altınova'da 600 hektar ekili alan, 500'ze yakında küçükbaş hayvan telef oldu. Çiftçilerimiz de mağdur olmamak için İlçe Tarım Müdürlükleri'ne zarar ziyan tespiti için müracaat etmeliler. Yazlık evlerde de zarar var. Edremit'te Kaymakamlığın girişimleri sürüyor. Yaşanan afet nedeniyle devletimiz hemen 250 bin liralık ödeneği bölgeye gönderdi. İlk günden itibaren yaralar sarılıyor. İstenen ek ödenek konusunda çalışmalarımız sürüyor."ifadelerini kullandı. (BT)

07.12.2012 15:22:32 TSI

Editör: Wan Haber