Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Altınoluk'un dünya balık merkezi olacağı açıkladı.
Edremit'te İHA Körfez Temsilciliğini, yanında Gömeç Ak Parti İlçe Başkanı Eşref Uslu ile ziyaret eden Aydınlıoğlu, İHA Körfez Temsilcisi Bekir Terzioğlu'na çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Aydınlıoğlu, "Ak Parti körfez ilçelerinde balıkçımızın yüzü güldürdü. Güre'de yat limanının yanı sıra dev yatırımlar ard arda Ak Parti Hükümeti döneminde yapılıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in büyük katkısı ile 1,5 yıl önce Altınoluk'ta denize bırakılan Edremit Körfezi'ndeki yapay resif projesi, denizde özellikle lüfer balığının patlamasına neden oldu. Olta balıkçılığımız gelişti, gelişmeye de devam ediyor. İlk aşamada, 4 resif sisteminde toplam 3 bin 600 resif ve 120 anti trol blok denize bırakıldı. Ardından bin 800 resiften oluşan 2 resif sistemi yapıldı. Üçüncü aşamada ise bölgede 11 resif sistemi daha hayata geçirilecek. Proje tamamlandığında 9 bin 900 yapay resif, 330 da anti trol blok oluşturulacak. Böylece, Türkiye'nin (Akdeniz) en büyük yapay resifi, Edremit Körfezi'nde olacak. Bu Altınoluk Türkiye'nin akvaryumu olacak demektir."dedi.
30 yıl öncesi balık bereketinin bu proje ile yaşandığının altını çizen Aydınlıoğlu, "Balıkçılarımıza 100 ile 200 kilo oltayla yakalanan lüfer geliyor. Balıkçımız Allah razı olsun diyor. Bu bizim için çok büyük bir mutluluk. Ayrıca kıyı balıkçılığı ile balıkçımızın ağ maliyeti mazot ve yem masrafı da azalmış oluyor."ifadelerini kullandı.
Aydınlıoğlu şunları söyledi:
"Balık cenneti olması bölge turizmini de canlandıracak. Biz sadece resifleri atmakla yetinmedik. Edremit'i yolları ile daha modern hale getirerek gerek kara, Kocaseyit Havaalanı'nı yaparak hava, gerekse deniz yolu ile mega kentlere bağlıyoruz. Bu yatırımlar Körfez ilçelerinin kaderini değiştirecek. Altınoluk su üstü ve altı sporlarının yanı sıra su altı fotoğrafçılarının da yeni cazibe merkezi olmasına katkı çok büyük katkı sağlayacak. Hayali kurulan onca hükümetin gerçekleştiremediği, Balıkesir-Edremit yolu gibi büyük yatırmlarının hepsini Ak Parti yapıyor."dedi.
Buradan Altınoluk'a geçen Aydınlıoğlu, Kaymakam Osman Tunç ve Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın ve Su Ürünleri Kooperatifi Başkan Halil Ataç ile bir araya geldi. Aydınlıoğlu, resif çalışmaları ile ilgili olarak Kaymakam Tunç'tan bilgiler aldı. Kordonda balık tutanlarla sohbet eden Aydınlıoğlu'na balıkçılar büyük ilgi gösterdi. Olta ile balıkta yakalayan Aydınlıoğlu, tatil günü olta ile avlanan balıkçılara 'rastgele' diyerek gazetecilere poz verdi. (BT)

21.01.2013 14:49:10 TSI

Editör: Wan Haber