Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, AK Parti İlçe Başkanı Melih Çakırca sel nedeniyle zarar gören köylerde bir dizi incelemelerde bulunarak mağdur olan köylünün sorunlarına merhem olmak için düğmeye bastı.
Önceki gün yaşanan şiddetli yağışlar nedeniyle iki kez sel yaşayan Ayvalık'a bağlı köylerin yardımına AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Melih Çakırca koştu. Sel nedeniyle birçok köyün sular altında kaldığı ve köylünün ekili alanlarının ciddi zarar gördüğü gözlenirken, çok sayıda küçükbaş hayvan yetiştiricisinin de onlarca koyununun telef olduğu öğrenildi. Ayvalık'a bağlı köylerde selin açtığı zararı köy muhtarlarıyla birlikte yerinde inceleyen Çakırca, notlarını alarak acil eylem planını hayata geçireceğini açıkladı.

"HÜKÜMET OLARAK DEVLETİN TÜM İMKANLARINI MAĞDUR VATANDAŞLARIMIZ İÇİN SEFERBER EDECEĞİZ"
Sel nedeniyle ekili alanları zarar gören köylünün ulaşımını sağladığı yollarında kullanılmaz hale geldiğini gözlemleyen Melih Çakırca, "Ne yazık ki yaşadığımız doğal afet olarak niteleyebileceğim sel, Ayvalık'ımıza bağlı köylerimize çok ciddi zarar vermiştir. Hükümetimizin öncülüğünde, devletimizin tüm imkânlarını kullanarak, bu köylerdeki vatandaşlarımızın zararlarını karşılayabilmek için bugünden itibaren yoğun bir çalışmayı başlatmış bulunuyoruz. İlk etapta köy muhtarlarımızla yaptığımız kabataslak hasar tespit çalışmalarında ortaya hemen hemen net bir tablo çıkmıştır. Köylülerimizin bir daha böylesi bir doğal afeti yaşamamalarını diliyoruz. AK Parti Hükümeti olarak köylümüzü asla yüzüstü bırakmayacağız. Sel'den zarar gören tüm halkımızı kucaklayarak, yaralarını saracak ve mağduriyetlerini ivedilikle gidermeye çalışacağız. Devletimizin şefkatli elinin mağdur vatandaşlarımıza uzatmasını sağlamak için tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz" diye konuştu.
(SS-SŞ)

05.12.2012 14:11:53 TSI

Editör: Wan Haber