Muş'un Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez, kadınların mesleki bilgi edinebilme ve el becerilerini geliştirebilmeleri için açılacak olan Aile Destek ve Eğitim Merkezi'ne kayıt işlemlerinin başladığını söyledi.
İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Kaymakam Ferit Görükmez, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadının statüsünün toplumsal yaşamın her alanında güçlendirilmesi amacıyla yepyeni bir projeyi daha hayata geçirdiklerini belirtti. Kadınların ekonomik ve toplumsal hayata katılımının arttırılması için işveren ve çalışan kadının güvenliğini esas alan mesleki eğitim modeli ve istihdamı çerçevesinde Kadın Eğitim Merkezi Projesi'nin hazırlandığını ifade eden Görükmez, "Kadınların; sosyal hayatta, iş hayatına katılması ve kendi geleceğini oluşturmasını sağlayan fırsatlara ulaşması hedefleniyor. Proje süresince uygulanacak yenilikçi ve güncel modüler, eğitim programı ile kadınlarla ilgili konularda ebru, takı, kadınların eğitimi ile ilgili seminerler verilip bilinçlendirmektir. Kadınlarımız, kızlarımız ve çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Geleceğimizi hazırlayan insanlara daha iyi hizmet vermek için hep yüksek hızla çalışacağız. Bu merkez kadınlarımızın, genç kardeşlerimizin bir araya geldiği mekan olmanın yanı sıra aynı zamanda birçok eğitim faaliyetinin de yürütüleceği bir yer olacak. Burası ailelerimizin mutluluğunu, huzurunu artıracak bir mekan olacaktır. Bulanık'ta bir ilk olarak başlayan merkezlerimizi yaygınlaştırıp; annelerimizin, genç kızlarımızın ve çocuklarımızın bu hizmetlerden faydalanmasını sağlayacağız. Aile Destek ve Eğitim Merkezi'nin yanında çocuklar için de park yaptık. Eğitime gelen kadınlar çocuklarını parkta eğlendirebilirler" diye konuştu.
Kaymakam Ferit Görükmez, merkez çalışanları olarak uzman kadro vasıtasıyla ailelere eğitim verileceğini belirterek, "Aile Destek ve Eğitim Merkezi; sağlıklı düşünebilen, sorunlarla başa çıkabilen ve kendini gerçekleştirebilen bireyler kazandırmayı amaçlıyor. Merkezimiz bünyesinde annelerimiz ve genç kızlarımıza aile ve mesleki eğitimlerimizde ahşap boyama, dikiş nakış, el sanatları, çocuk gelişimi, psikoloji destek sağlanacak" şeklinde konuştu
Görükmez, kayıt yaptırmak isteyen kadınların Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.
(MSA-Y)

07.01.2013 15:58:33 TSI

Editör: Wan Haber