Ondokuz Mayıs Sürekli Eğitim Merkezi'nin (OMÜSEM) Aile Danışmanlığı ve Meslek Elemanı Sertifika programları başvuruları başladı.
Aile Danışmanlığı programına; sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik, çocuk gelişimi alanlarından birinde lisans programlarından mezun olan kişiler başvurabilecek. 450 saat sürecek programın, 300 saati OMÜ Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) tarafından uzaktan eğitim şeklinde, 150 saati ise yüz yüze uygulama şeklinde gerçekleşecek.
Meslek elemanı programına ise tıp, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, sosyal hizmet, çocuk gelişimi, okul öncesi öğretmenliği, sosyoloji, aile ve tüketici bilimleri, hemşirelik, psikoloji lisans programlarından mezun olan kişiler ise programa katıldığı takdirde 80 saat uzaktan eğitim 40 saat yüz yüze olmak üzere 120 saat eğitim alacak.
Eğitim sonunda yapılacak sınavda 100 üzerinden 70 alanlara Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, "Aile Danışmanı Sertifikası" veya "Aile Danışmanlığı Meslek Elemanı" sertifikası verecek.
Program için son başvuru tarihi: 13 Şubat Çarşamba 2013.
(SAM-SLH-Y)

01.02.2013 15:16:19 TSI

Editör: Wan Haber