Bitlis'in Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren Selçuklu Fotoğraf Kulübü Kültür ve Turizm Derneği (SFK) Başkanı Üzeyir Akçelik, tarihi yapılar etrafında bulunan elektrik kablolarının yer altına alınmasının fotoğrafçılar açısından büyük bir sevinçle karşılandığını söyledi.
SFK Başkanı Akçelik, ilçeye her yıl onlarca yerli ve yabancı turistin geldiğini hatırlatarak, bu yapıların etrafında bulunan kablo ve trafoların ise kötü bir görünüm oluşturduğunu ifade etti. Akçelik, Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) tarafından bu yıl yapılan çalışma ile bu sıkıntıların ortadan kaldırıldığını belirterek:"Bu yıl ilçemizde yapılan en güzel çalışmalardan bir tanesi de elektrik kablolarının yer altına alınması ve daha modern trafoların kurulması oldu. Yapılan bu çalışma hem ilçemizdeki fotoğraf severler için çok iyi bir çalışma oldu hem de ilçemize gelen yerli ve yabancı turistlerin fotoğraf çekmesi açısından iyi oldu. Bizler de ilçemize gelen onlarca fotoğraf sanatçısına ev sahipliği yapıyoruz. Tarihi yapılarımız etrafındaki bu güzel çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Amacımız Ahlat ve çevresinin sosyal ve kültürel zenginliklerini fotoğraflamaktır" dedi.
Akçelik, elektrik kablolarının yer altına alınmasına sadece Ahlatlıların sevinmediğini ifade ederek, ilçeye hayranlık duyarak fotoğraf ve gezi amaçlı gelen herkesin bu çalışmadan dolayı memnuniyet duyduğunu da sözlerine ekledi.
(SAD-MET-Y)

18.12.2012 12:31:06 TSI

Editör: Wan Haber