(ÖZEL HABER) Ağır kış şartları doğada kalan yaban hayvanlarını zor durumda bırakınca Bitlis Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından, Ahlat ilçesinde akşam saatlerine kadar doğaya yem bırakıldı.
İlçenin yüksek kesimlerinde yaban hayvanlarına yem bırakan Bitlis Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri gerek kendi kurumlarından gerek mezbahanelerden temin ettikleri et, kemik, sakatat ve buğdayları doğaya bıraktı. Bitlis Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Salih Özdemir, çalışmalar hakkında gazetecilere bilgi verdi. Özdemir, "Av ve yaban hayatının desteklenmesi amacıyla yırtıcı yaban hayvanlardan kurt, tilki gibi yaban hayvanlarının şehir merkezine gelmemesi ve insanlara zarar vermemesi amacıyla il genelinde doğaya yem bırakmaktayız. Bu vesile ile mezbahanelerden temin edilen kemik ve sakatatları Ahlat'ta doğaya bıraktık. Ağır kış şartlarından dolayı doğada bulunan yaban hayvanlarından özellikle yırtıcı hayvanlar besin bulamadıklarından dolayı yerleşim yerlerine inmektedir. Bu da yerleşim yerlerinde bulunan insanlar için tehlike arz edebilmektedir. Bu nedenle Bitlis Şube Müdürlüğüne bağlı Ahlat Doğa Koruma ve Milli Paklar Şefliği'nce ilçedeki kasaplardan ve mezbahanelerden temin edilen kemik, sakatat ve et gibi yiyecekleri doğaya bıraktık" dedi.
Müdür Salih Özdemir, doğaya yem bırakmak için gerekli yiyecek yardımı yapan vatandaşlara teşekkür ettiğini belirterek, yem desteğinde bulunmak isteyenlerin ise Doğa Koruma ve Milli Parklar şubelerine başvurabileceklerini de sözlerine ekledi.
(SAD-Yİ-Y)

21.01.2013 13:24:37 TSI

Editör: Wan Haber