Ağrı İl Emniyet Müdürü Bayram Çoşkun, başkanlığında düzenlenen toplantıda, il merkezindeki trafik sorunları masaya yatırıldı.
Emniyet Müdürlüğü brifing salonunda düzenlenen toplantıya, bağlı şube müdürleri, trafik hizmetlerinde görev yapan personel ve Ağrı Belediyesi Ulaştırma Müdürlüğü yetkilileri katıldı. Toplantıda; yoğun parklanmalar sonucu trafik sıkışıklığına neden olan ana arterler belirlenirken, Trafik Komisyon Kararı ile belirlenen yerlere ilgili trafik levhalarının konulması, ticari maksatlı yolcu taşımacılığı yapan araçların durak ve indir-bindir yerlerinin belirlenerek cep yapılması, okul, yurt, AVM ve bu gibi yerlerin tespit edilerek otopark olarak kullanımının uygunluğunun belirlenmesi, trafik akışının daha rahat ve güvenli sağlanması için araç yoğunluğunun en fazla olduğu saatlerde trafik hizmetleri sınıfı personeli haricinde Emniyet Müdürlüğü kadrosunda genel hizmet olarak görev yapan resmi personelden faydalanılması konularında kararlar alındı.
Yaklaşık bir saat süren toplantı sonucunda, Belediye Başkanlığına sunulmak üzere Trafik Komisyonu kararlarında belirtilen güzergahlardaki eksik olan trafik işaret ve levhaları tespit edildi. Ayrıca durak yerlerinin belirlenmesi için Ağrı Belediyesi Başkanlığı'nda bir alt komisyon kurulması için gerekli çalışmalar yapması istendi. Yeni otopark alanlarının tespit edilebilmesi amacı ile Erzurum Caddesi üzerinde bulunan Kız Meslek Lisesi bahçesi, Asım-Sabri Ülker Aş Evi bahçesi, Migros AVM altında bulunan alan ve Kız Meslek Lisesi Pansiyonu bahçesinde gerekli tespitler yapılarak otopark olarak kullanımı konusunda gerekli raporlar hazırlandığı belirtildi.
(AG-MET-Y)

05.01.2013 15:07:38 TSI

Editör: Wan Haber