Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul aile işbirliğini güçlendirmek için başlatılan "Yarın Sizdeyiz" projesi Ağlı'da başladı.
Ağlı'da proje sorumlusu Nedime Kaya İlk Okulu Rehberlik Öğretmeni Sümeyra Çendik, okul idaresinden bir kişi ve sınıf öğretmeninden oluşan bir heyet, öğrencilerle birlikte daha önceden belirledikleri velileri ziyaret ettiler.
Proje Sorumlusu Sümeyra Çendik, ziyarette İl genelinde yürütülen "Yarın Sizdeyiz" projesi kapsamında öğrenci ailelerini ziyaret ettiklerini belirterek, "Bu projenin uygulamaya konulmasının gerekçesi ise, okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesine, uygulamaya konulan "Değerler Eğitimi, Okullar Hayat Olsun, Kastamonu'yla Okumak ve Başarıya Bir Adım" projelerinin öğrenci ve veliler üzerinden evlere, sokaklara transfer edilmesine ve daha nitelikli eğitim-öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesine duyulan ihtiyaçtır" dedi.
Çendik, "Aileler ziyaretlerimizi gayet olumlu karşılıyorlar ve çok memnun oluyorlar. Çünkü öğretmen arkadaşlarla öğrencilerimizin evlerine gittiğimizde, velilerin okula geldikleri zaman ve veli toplantılarında yapılan görüşmelerden çok daha verimli ve sıcak bir ortam oluşuyor. Bu şekilde veliler çocuklarının durumunu öğrenebiliyor ve öğretmenlerin çocuklarıyla ilgili düşünceleri hakkında bilgi sahibi olabiliyorlar. Ayrıca henüz ziyaretlerine gidemediğimiz öğrencilerimizin velilerinin kendilerine ne zaman gideceğimizi sürekli sormaları, bu ziyaretlerin ilçemizde olumlu karşılandığını bize düşündürüyor" diye konuştu.
Kesinlikle bu ziyaretlerin gerek öğrencileri gerekse aileleri olumlu yönde etkilediğini vurgulayan Çendik, şöyle konuştu: "Bu ziyaretlerimizle aileler çocuklarına nasıl davranmaları gerektiği ve evde nasıl bir ders çalışma ortamı oluşturulması gerektiği gibi konularda yardım alabiliyorlar"
Ayrıca Çendik, şuana kadar Ağlı'da toplam 95 öğrencinin ailesinin ziyaret edildiğini söyledi.
(Vİ-SA)

04.01.2013 17:23:09 TSI

Editör: Wan Haber