Aydın'da afet ve acil durumlara müdahalede devlet kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket edeceği konular masaya yatırıldı.
Aydın İl Afet ve Acil Müdürlüğü ile Aydın İl Dernekler Müdürlüğü iş birliğiyle, tüzüklerinde veya faaliyet alanlarında afet veya acil durum olan derneklerle karşılıklı görüş alış verişinde bulunmak ve birlikte çalışma esaslarını değerlendirilmek üzere İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde toplantı yapıldı.
Toplantıya çok sayıda sivil toplum kuruluşları katılarak konuya duyarlı olduklarını gösterdi. Toplantıda İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Coşkun ve İl Dernekler Müdürü Sefa Altıntaş tarafından, Aydın'ın afet risklerine dikkat çekilerek, afet ve acil durumlara hazırlıklı olunmasının gerekliliği anlatıldı.
Sivil toplum kuruluşlarının uzmanlık alanlarına göre haberleşme, arama ve kurtarma faaliyetlerinde devlet kurumlarına yardımcı olmasının önemi belirtildi ve ilgi duyan dernek yöneticilerine teşekkür edildi. Toplantıya katılan dernek yöneticileri de, bu toplantının çok faydalı olduğunu, devletin kendileriyle işbirliği yapması ve kendilerine görev verilmesi durumunda her türlü katkıyı vermek istediklerini, bu tür toplantıların daha sık aralıklarla ve ilçelerde de yapılmasının faydalı olacağını belirtti. Karşılıklı yardımlaşma ve birlikte çalışma kararı alınarak toplantı sona erdi.
(MB-İK)

08.12.2012 12:48:45 TSI

Editör: Wan Haber