Türk Kızılayı ile Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü arasında planlanan proje gereği öğretmenlere verilen eğitimler sona erdi.
Türk Kızılayı Eskişehir Şubesi binasında verilen eğitimlerin ardından sertifika almaya hak kazanan 260 öğretmene sertifikaları verildi. Öğretmenlere verilerek başlanan eğitimlerin muhtarlar ve din görevlileri gibi kesimlerle devam edileceği bildirildi.
Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Girgin, "Toplum liderleri aracılığıyla yerelde kurumlar arası iş birliğinin geliştirilmesini hedefleyen bu projede öğretmenler, muhtarlar, din görevlileri ve toplum destekli polisimizle ülkemizde önemli bir hazırlık süreci planlanmaktadır. Projemizin en önemli adımı olan öğretmenlerimizle gerçekleştirdiğimiz ilk süreci tamamlamış bulunmaktayız. Daha sonraki aşamaların da başarı ile sonuçlanacağını ümit ediyoruz" dedi.
Eskişehir'e kısa süre önce atanan Milli Eğitim Müdürü Arif Dede de, ilk eğitimin öğretmenlere verilmesini değerlendirerek, "Bu eğitimlerin ilk olarak öğretmenlere verilmesi büyük bir örnek teşkil edecektir. Geniş kitleye sahip ve öğretim kapasitesi yüksek olan öğretmenlerimiz bu eğitimleri hayatın her alanında her kesim ile paylaşacaklardır. Bu kararın doğru verilmiş olduğunu düşünerek, öğretmenlerimizi de başarılarından dolayı kutluyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından eğitimleri başarı ile tamamlayan öğretmenlere sertifikaları verildi.
(FS-GÖ-MŞ)

05.01.2013 17:25:50 TSI

Editör: Wan Haber