Adnan Menderes Üniversitesi'nde (ADÜ) bu yıl eğitim öğretime başlayan Söke İşletme Fakültesi tarafından düzenlenen 'Pazarlama' konulu seminer büyük ilgi gördü.
ADÜ Söke İşletme Fakültesi'nin düzenlediği ilk söyleşide, bölgede yeni kurulan bir alışveriş merkezinin yöneticileri konuk edildi. Söyleşiye Alışveriş Merkezi Koordinatörü Namık Kemal Özarı, Pazarlama ve Halkla İlişkiler Müdürü Sevim Kılınç, Teknik ve İdari Mali İşler Yöneticisi Özgür Konuşlu ve Yönetici Asistanı Sevim Turan katıldı.
Katılımcılar; öğrencilere bir alışveriş merkezinde çalışmanın zorluklarını ve eğlenceli yönlerini anlatırken, kendi deneyimlerini de paylaştı. Öğrenciler boş zamanlarını değerlendirmek için istekleri doğrultusunda kısmi zamanlı olarak alışveriş merkezinde çalışabileceklerinin sözünü aldı. Fakülteyle her zaman işbirliği yapmak istediklerini ifade eden yetkililer, Söke İşletme Fakültesi'nde olmanın memnuniyet verici olduğunu dile getirdiler. Keyifli söyleşi, seneye de yapılması kararlaştırılarak son buldu.
ADÜ Söke İşletme Fakültesi'nin düzenlediği ikinci söyleşiye konuk olan İçebakış Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri'nden Yasemin Ateş de, yeni bir hayata başlayan fakülte öğrencilerinin sorunlarını dinleyerek çözüm önerileri getirdi. Ateş, öğrencilere ilk defa evden uzakta yaşamanın zorluklarından bahsederken, aldıkları ilk ciddi sorumluluklarda adımlarını dikkatli atmaları gerektiğini vurguladı.
Çocukluktan yetişkinliğe geçiş döneminin her zaman uyum sorunlarına yol açabileceğine değinen Yasemin Ateş, öğrencilerin özellikle bu yaşlarda verecekleri kararların geleceklerini şekillendireceği üzerinde durdu.
(MB-İK)

08.12.2012 13:06:12 TSI

Editör: Wan Haber