Adıyamanlı sanatçılar, Malatya Adıyamanlılar Derneği'ni ziyaret etti.
Adıyamanlı Türk halk müziği sanatçıları İbrahim Harikases ve Haşim Tokdemir, Malatya Adıyamanlılar Dernek Başkanı Melik Demirbay'ı ziyaret etti.
Ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getiren Başkan Melik Demirbay, Malatya ve Adyaman'ın kültürlerinin aynı olduğunu, gelenek ve göreneklerinin asırlardır sanatçılar sayesinde hiç değişmeden, günümüzdeki kültürel erozyondan hiç etkilenmeden devam ettiğini söyleyerek, "Bölgemiz kültürün ve medeniyetin beşiğidir" dedi. Demirbay ayrıca önümüzdeki günlerde Malatya'da Adıyamanlılar Dayanışma Gecesi yapacaklarını, Adıyaman'da da Malatyalılar Dayanışma Gecesi düzenleyeceklerini söyledi.
Adıyamanlı sanatçı İbrahim Harikases ise, uzun yıllardır İstanbul'da ikamet etiğini ve sanat hayatını orada sürdürdüğünü, İstanbul'da yaşayan Adıyaman ve Malatyalıların gelenek ve göreneklerini hiç değiştirmeden yaşatmaya çalıştıklarını, bu anlamda Adıyamanlı ve Malatyalı işadamları ve sanatçılarının büyük gayretler gösterdiğini söyledi. Kendisinin iki gündür Malatya'da olduğunu, doya doya Malatya'yı yaşadığını, zaten birçok aile ferdinin de Malatya'da olduğunu belirten Harikases, kendisine sahip çıkan tüm Malatya ve Adıyamanlılara teşekkür etti. Harikases son albümünü imzalayarak başkan Melik Demirbay'a hediye etti.
(NA-Y)

01.02.2013 17:52:26 TSI

Editör: Wan Haber