Sağlıklı, temiz ve doğru gıdaların sunulması amacıyla Adıyaman Valiliği öncülüğünde çeşitli kurum ve sivil toplum kuruluşlarının (STK) katılımıyla İl Gıda Masası kuruldu.
Gıda Masası ikinci toplantısını yaptı. Valilik toplantı salonunda Vali Yardımcısı Murat Süzen Başkanlığı'nda toplanan üyeler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan'ın bir önceki toplantı sonrasında yapılan çalışmaların raporunun sunumunu dinledi. Alan, Şubat veya Mart ayı içerisinde pide ve ekmek üreten fırın işletme sahipleri ve çalışanlarına hijyen eğitiminin verileceğini ifade etti.
Vali yardımcısı Murat Süzen de, "Yapılan çalışmalar halkımızın sağlığı için çok büyük önem arz etmektedir. Adıyaman'ın artık kültürü sayılabilecek, bizimde özellikle yazın sık sık yemek ve biber gönderip ekmeğini tükettiğimiz pide fırınlarımızın temizliği ve uygunluğu halk sağlını direkt ilgilendirmektedir. Bu yüzden Gıda Masamız çalışmalarında hassas davranması gerekmekte, hem halkımızı ve esnafımızı bilinçlendirme anlamında hem de gerekli kanun ve yönetmelikleri uygulama anlamında gerekli kontrol, denetim ve eğitim çalışmalarını tüm kurum ve kuruluşların ortak hareketiyle yapması gerekmektedir" dedi.
Kamu kurum ve kuruluşları, üniversite ve STK'ların ortak fikir ve çalışmalarıyla yürütülecek olan İl Gıda Masası Başkanlığı'nı vali veya vali yardımcısı yapacak. Uygulama ve takip görevini ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü üstleniyor. Amaç olarak gıda maddelerinin teknik ve hijyenik şekilde üretim, işleme, muhafaza, depolama, pazarlama, satma ve halkın gereği gibi beslenmesini sağlayarak halkın sağlığını korumak.
(AHM-AŞ-Y)

30.01.2013 12:22:52 TSI

Editör: Wan Haber