Adapazarı Belediyesi ile Ozanlar mahallesinde yapılacak Yarı Açık Semt Pazaryeri yapım ihalesini kazanan şirket arasında sözleşme imzalandı.
Adapazarı Belediye Başkanlık makamında gerçekleşen imza töreni sonrasında açıklama yapan Başkan Süleyman Dişli, Adapazarı Belediyesi'nin semt pazarı diye isimlendirilen pazaryerleri ile ilgili çalışmaları uzun süredir devam ettirdiğini söyledi.
Hedefin semt pazarlarını bulundukları düzensiz yapıdan kurtarıp düzenli hale dönüştürmek olduğunu dile getiren Başkan Dişli, "Bu çerçevede yarı açık pazaryeri diye tabir edilen bir sistemi Adapazarı'nda oturtturmak üzeriyiz. Adapazarı Belediyesi olarak üç mahallemizde kapalı semt pazaryeri inşasını tamamlayıp hizmete soktuk. Şimdi de Ozanlar ve istiklal mahallerinde kurulan Perşembe pazarı diye bilinen sokağın üzerindeki pazaryerini yapılacak yarı açık pazaryeri ile birlikte düzenli hale getirmiş olacağız" dedi.
Aralık ayında Perşembe pazaryeri ile ilgili yapılan ihalenin neticelendiğini belirten Başkan Dişli, "İhaleyi Erenbirsen firması kazandı. İhaleyi kazanan firma ile anlaşma protokolünü imzalayacağız. Nasip olursa 22 Ağustos 2013 tarihinde firma projeyi bitirip teslim edecek. Ondan sonra vatandaşlarımız cadde, sokak üzerinde kurulan pazardan kurtulup yapılan yarı açık pazaryerinde alışverişlerini yapmaya başlayacaklar. Anlaşmada 22 Ağustos yazıyor ama ben ümit ediyor ve inanıyorum ki firmamız projeyi daha erken bitirecektir. Şehrimizin o bölgedeki alışveriş yapan insanları ve pazarcıları daha iyi mekanlara kavuşmuş olacaklar. Yapılacak pazaryerinde 276 tezgahı yer alacak. İçersinde kafeterya, çocuk bakım odası yapılacak ve engelli vatandaşlarımız için gerekli müştemilatta oluşturulmuş olacak. Şimdiden şehrimize ve bölge halkına hayırlı olsun diyorum" ifadelerini kullandı.
İmza töreninde konuşma yapan firma yetkilisi yarı açık pazaryeri inşaatını 2013 yılının Temmuz ayında bitirme sözü verdi. Başkan Dişli, projenin hazırlanması ve ihale aşamasına kadar emeği geçen herkese teşekkür etti.
(RKO-RKO)

04.01.2013 12:53:23 TSI

Editör: Wan Haber