Adana'nın Ceyhan ilçesinde bir kişi, kendisine tokat attığı gerekçesiyle mahkemelik olduğu amcasının oğlunu, eşiyle bir olup sopa ve silahla öldürdü.
Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Karaköy'de meydana gelen olayda, evleri yan yana bulunan amca oğulları Ali Avcı (33) ile Oktay Avcı (34) arasında arazi meselesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışma sırasında Ali Avcı, Oktay Avcı'ya attı. Bu durumu sindiremeyen Oktay Avcı, olayı mahkemeye taşıdı.
İlk duruşması 13 Şubat Çarşamba günü görülen duruşmadan 6 gün sonra Oktay Avcı ile eşi Perihan Avcı (36), evine giden Ali Avcı'nın önünü kesti. İddiaya göre, aralarında çıkan tartışma sırasında Oktay Avcı sopayla amcasının oğluna vurdu, eşi de elindeki tabancayla ateş etti.
Vücudunun çeşitli yerlerine 3 kurşun isabet eden Ali Avcı, yakınları tarafından Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülürken yolda hayatını kaybetti.
Bu arada, olay sırasında yaralanan Perihan Avcı da İmamoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Olaydan sonra kaçan Oktay Avcı jandarma tarafından yakalandı. Avcı'nın jandarmadaki ifadesinde, amcasının oğlu Ali Avcı'nın eşine tecavüz ettiğini o nedenle birlikte öldürdüklerini söylediği öğrenildi.
Hayatını kaybeden Ali Avcı'nın cenazesi Adana Adil Tıp Kurumu'nda yapılacak otopsinin ardından köylerinde toprağa verilecek.
Oğlunun cenazesini almak için Adana Adli Tıp Kurumu'na gelen baba Avcı, "Karı koca pusuya yatıp, oğluma saldırmış. Ondan sonra oğlumu alıp hastaneye getirdik. Kurtarılamadı. Bunlar birbirlerine tokat vurdukları mahkemelik olmuşlardı" dedi.
(FKE-ÖK-Y)

20.02.2013 12:44:34 TSI

Editör: Wan Haber