Adana'da ocak ayı içerisinde yapılan denetimlerde sürücülere yaklaşık 4 milyon TL trafik cezası kesildi.
Adana Valiliği'nden yapılan açıklamada, trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekiplerinin 2013 yılı ocak ayı içerisinde kontrol ettiği 103 bin 663 araçtan kusurlu bulunan 25 bin 877 araç sürücüsüne 3 milyon 853 bin 745 TL para cezasının uygulandığı bildirildi.
Kent trafiğinde aylık 1 milyon civarında aracın seyrettiği ve bunların yaklaşık yüzde 10'unun kontrol edildiği ifade edeilen açıklamada, Ocak ayı içerisinde yapılan denetimler sonucunda kusurlarından dolayı 848 sürücünün mahkemeye sevk edildiği, bin 555 aracın trafikten men edildiği ve 381 sürücünün ehliyetine el konulduğu belirtildi.

KAZALARDA 6 KİŞİ ÖLDÜ, 522 KİŞİ YARALANDI
Alınan tüm etkin önlemlere rağmen; trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2013 yılı Ocak ayı içerisinde il sınırlarında toplam; 522 maddi hasarlı, 343 yaralamalı, 4 ölümlü olmak üzere toplam 869 trafik kazasının meydana geldiği bildirilen açıklamada; bu kazalarda 522 kişinin yaralandığı ve 6 kişinin hayatını kaybettiği vurgulandı.
Açıklamada ayrıca, "Valiliğimizce ilimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Trafik kazalarının azaltılması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hız limitlerine uymaları, hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü olarak araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 155 ve 156 numaralı polis ve jandarma telefonlarına ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın ilgisi ve desteklerine büyük ihtiyaç vardır" denildi.
(YSF-Y)

20.02.2013 14:44:39 TSI

Editör: Wan Haber