Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun öldürüldüğü 24 Ocak'ta başlatılacak olan 'Adalet ve Demokrasi Haftası' etkinliklerine ev sahipliği yapacak.
Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı önderliğinde 50'den fazla sivil toplum örgütünün katkılarıyla hazırlanan haftaya, akademisyenler, sanatçılar, gazeteciler ve düşünürler katılacak. 'Yargısız Adalet, Adaletsiz Hukuk' konusunun ana başlık olarak ele alınacağı etkinliklerde Atatürkçülüğün tam bağımsızlık ilke ve inancıyla her türlü gerici, baskıcı ve sömürücü güce karşı koyulacağı, Türkiye'de yaşanan faili meçhul cinayetler, haksızlıklar, yolsuzluklar karşısında suskun kalınmayacağı ve aydınların unutulmayacağı dile getirilecek. Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gerçekleşecek tiyatro, panel, belgesel film gösterimi, açık oturum, müzik dinletisi gibi etkinliklerden ilki, Ümit Denizer'in yazdığı, sanatçı Rutkay Aziz ve Taner Barlas'ın oynadığı 'Adalet Sizsiniz' oyunu olacak. Oyun, saat 20.00'de Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde sahnelenecek.
Bu arada Çankaya Belediyesi, Paris Caddesi'ndeki Uğur Mumcu anısına yaptırılan park ve içindeki anıtları bakıma alarak, Uğur Mumcu Parkı'nı etkinliklere hazırladı. Bakım sırasında parkta bulunan Uğur Mumcu Anıtı ve Faili Meçhuller Anıtları temizlendi, çevre temizliği, alan düzenlemesi yapılarak yeni banklar kondu.
(BK-CC-Y)

21.01.2013 13:04:09 TSI

Editör: Wan Haber