İstanbul'da kaybolan ABD'li turist Sarai Sierra'nın (33), Türkiye'ye geldikten sonra görüştüğü Türk genciyle 4 ay önce tanıştığı ve iki kere yüz yüze görüştükleri ortaya çıktı.
ABD'li kayıp turist Sarai Sierra ile ilgili polisin araştırmaları sürüyor. Soruşturma kapsamında Sierra'nın İstanbul'da görüştüğü 30 yaşlarındaki
T.K.'nın bilgisine başvuruldu. Üniversite mezunu olduğu öğrenilen T.K.'nın işsiz olduğu ve amatör olarak fotoğrafçılık yaptığı ifade edildi. Sierra ve T.K.'nın 4 ay önce Instagram üzerinden tanıştıkları öğrenildi. Sierra'nın İstanbul'a geldikten sonra T.K. ile iki kez yüz yüze görüştüğü ortaya çıktı. Son görüşmenin de 20 Ocak Pazar günü gerçekleştiği belirlendi. Görüşmede turist ve Türk gencinin, 21 Ocak Pazartesi günü Eminönü ve Topkapı bölgesini gezmek için Galata Köprüsü'nün ayağında buluşmak için sözleştikleri, ancak ikilinin daha sonra konuşamadıkları ve T.K.'nın görüşmeye gitmediği belirtildi. Sierra'nın ise pazartesi günü saat 12.10'da Galata Köprüsü'nün çevresindeki güvenlik kameralarınca görüntülendiği ifade edildi. Olayla ilgili araştırmalar ise sürüyor.
(ÇK-ÖK-Y)

01.02.2013 13:19:49 TSI

Editör: Wan Haber