ABD'nin Ankara Büyükelçisi Françis Ricciardone, terörizme karşı beraber savaşmaya devam edeceklerini belirterek, "Bugünkü olay, her iki ülkenin de terörizmden zarar gördüğünü açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Bu tür eylemler, sorun çözülene kadar bizim kararlılığımızı artırır ve işbirliğimizi daha da ilerletmemizi sağlar" dedi.
Ricciardone, ABD Büyükelçiliği'nde yaşanan patlamanın ardından Büyükelçilik binasının önünde açıklamalarda bulundu. Ankara Valisi Yüksel ile birlikte açıklama yapan Ricciardone, acil bir şekilde gelişmelere cevap verdikleri için Türk yetkililere minnettar olduklarını ifade etti. Çok üzgün olduklarını kaydeden Ricciardone, saldırı sırasında yaralanan kişinin de bir an önce iyileşmesi temennisinde bulundu. Türk yetkililerinin aldığı hızlı güvenlik önlemleri sayesinde şu an büyükelçiliğin güvenlikli ve personelinin de koruma altında olduğunu ifade eden Ricciardone, terörizme karşı beraber savaşmaya devam edeceklerini vurguladı. Ricciardone, "Bugünkü olay, her iki ülkenin de terörizmden zarar gördüğünü açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Bu tür eylemler, sorun çözülene kadar bizim kararlılığımızı artırır ve işbirliğimizi daha da ilerletmemizi sağlar" şeklinde konuştu. Büyükelçilik çalışanlarının saldırıda ölen personeli saygıyla selamladıkları belirten Riccardone, ilk dakikadan itibaren pek çok telefon ve e-mail aldıklarını, Türk halkına acılarını paylaştıkları için teşekkür ettiklerini söyledi. Ricciardone, Türk yetkililerle olayla ilgili araştırmalar konusunda görüşmeler yaptıklarını ifade ederek, kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini kaydetti.
Öte yandan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu da bilgi almak üzere ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne geldi.
(ZÇ-ÖK-Y)

01.02.2013 15:34:07 TSI

Editör: Wan Haber