Van'ın Gevaş ilçesinde bulunan ve yağışların az olmasından dolayı gecikmeli olarak sezonu açan Abalı Kayak Merkezi, vatandaşların akınına uğruyor.
Hafta sonunu fırsat bilen kayak severler Abalı Kayak Merkezi'ne gelerek gün boyu kayak kaymanın keyfini yaşadılar. Sezonun açılmasının ardından Van Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ersin Özer kayak merkezine geldiler.
Burada gazetecilere kayak merkezi hakkında bilgi veren Vali yardımcısı Mehmet Yüzer, Abalı Kayak Tesisi'nin Van için çok faydalı olduğunu belirtti. Yüzer, "Burada Van'a altın madalya getirecek kayakçıların yetişmesini istiyoruz. Dün açılışı yapılan tesisimize vatandaşlar bugün yoğun ilgi gösterdi. İnşallah önümüzdeki hafta yukarıdaki pistimizi de açılışını yaptıktan sonra tüm Vanlıları buraya davet edeceğiz. İnsanların hayatında kayağı 510 defa yapması gereken bir spor olarak düşünüyoruz" dedi.
Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni ise, ilçede karın geç yağması nedeniyle sezonu geç açtıklarını ifade etti. Kayak merkezinin iki etaptan oluştuğunu dile getiren Güni, "Birinci etap teleski dediğimiz sistemle, ikinci etap ise geçen yıl faaliyete giren telesiyej sistemiyle çalışıyor. Burada toplamda 20 kilometre olan 4 ayrı pistlerimiz mevcut. Ben bütün kayak severleri ve Vanlıları kayak merkezimize bekliyorum" şeklinde konuştu.
Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir de, tüm Van halkının ve kayak severlerin ilgi alakalarının memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Biz müdürlük olarak kayak merkezimizde, kayabilecek zemini oluşturmuşuz. Gördüğünüz gibi insanlar zevkle, büyük bir mutlulukla burada kaymaya başladılar" ifadelerini kullandı.
(Sİ-Yİ-Y)

14.01.2013 10:22:51 TSI

Editör: Wan Haber