Karabük'te, 80 yaşındaki Niyazi Mangaltepe'den 25 saattir haber alınamıyor. Arama kurtarma ekipleri, yaşlı adamı dağlık alanda ve Filyos çayında arıyor.
Karabük Fatih Mahallesinde oturan 80 yaşındaki Niyazi Mangaltepe, dün saat 15.00 sıralarında evden ayrıldı. Mangaltepe'den haber alamayan ailesi polis ve jandarmaya haber verirken, ekipler Karabük İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Arama kurtarma ekipleri, mahallede, dağlık alanda aramalarını sürdürürken, Filyos çayına düşme ihtimaline karşı da dalgıç ekipleri arama başlattı.
Karabük İl Afet Acil Durum Müdürü Gazanfer Erbay, dün saat 19.00 sıralarında 80 yaşlarında bir kişinin kaybolduğu haberi verildiğini belirterek şöyle konuştu: "Dün gece saat 01.00'e kadar ormanlık alanda, mezarlıklarda arama yaptık. Aramalardan bir sonuç çıkmadı. Bugün çaya düşme ihtimaline karşı dalgıçlarla arama çalışması başlattık. İleride HES barajı var oradan ileri gitme şansı yok. Ekiplerimiz tüplü dalış yapacak. Kayıp vatandaşımızı bulana kadar aramalarımız devam edecek. Aramalar 12 arama kurtarma ekibi, 4 dalgıcımızla devam ediyor."
Niyazi Mangaltepe'nin eşi Şehime Mangaltepe ise, eşinin ölü veya diri bulunmasını isteyerek, "Aniden kayboldu, aradık bulamadık. Kendisi yürüyemiyordu, ben taşıyordum. Doktor uyku hapı vermişti, onları almadığı zaman yürüyebiliyordu" diye konuştu.
(ET-ET-HO-Y)

01.02.2013 16:55:18 TSI

Editör: Wan Haber