Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde 1965 yılından bu yana faaliyet gösteren 647 ortaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kredi Kooperatifi'nin 80 yaşındaki Başkanı Fahri Bilgiç, bu göreve 7. kez seçildi.
Saruhanlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kredi Kooperatifi'nin Olağan Genel Kurul toplantısı, Yılmaz Mahallesi'ndeki Belediye Düğün Salonu'nda yapıldı. Kooperatif'in 1985 yılından bu yana Başkanlığı'nı yapan Fahri Bilgiç'in yeniden ve tek aday olarak katıldığı Genel Kurul, faaliyet raporlarının okunmasıyla başladı. Divan Başkanlığı'nı Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Recep Çınar'ın yaptığı kongrede, konuşmaların ardından seçimlere geçildi.
Mevcut Başkan Fahri Bilgiç'in karşısına aday çıkmayınca, oy birliğiyle Kooperatif'in 7. kez başkanı seçildi. Görevinde 28 yılı geride bırakan Bilgiç, 3 yıl daha başkanlık yapacak. Kooperatif'in bugüne kadar 3. başkanı olan Bilgiç, 1965 yılında Kooperatif'in kuruluşunda Kurucu yönetim kurulu üyeleri arasında da yer almıştı.
Bilgiç, genel kurulun sonunda Kooperatif ortaklarına yönelik yaptığı teşekkür konuşmasında, "İnşallah bu genel kurulları yapmayı Allah bize tekrar nasip etsin. Hepinizi gözlerinizden öpüyorum" dedi.
Genel Kurula, CHP Manisa Milletvekilleri Hasan Ören ve Özgür Özel, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, siyasi partilerin ilçe başkanları ve çok sayıda esnaf katıldı.
(SD-ERG-Y)

21.02.2013 11:41:09 TSI

Editör: Wan Haber