Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Hz. Mevlana'nın 739. Vuslat Yıldönümü etkinliklerinin başlamasıyla birlikte şehir merkezinde hizmet veren lokanta ve oteller denetleniyor.
7-17 Aralık 2012 tarihleri arasında Hz. Mevlana'nın 739'nci Vuslat Yıldönümü Anma etkinlikleri nedeniyle Konya'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin rahat ve huzurlu bir şekilde konaklamaları ve yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilçe genelinde yapılan denetimler artırıldı. Karatay Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, işletmecilere, yönetmelikler çerçevesinde hareket etmeleri ve daha duyarlı olmaları konusunda uyarılarda bulundu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, bu yıl Hz. Mevlana'nın Vuslat Yıldönümü'nün 739'uncu yılının kutlandığını ve bu nedenle 7-17 Aralık günleri arasında yerli ve yabancı turistlerin Konya'mızda konaklayacaklarını belirterek, tören haftası çerçevesinde yerel yönetimler olarak üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmenin çabası içerisinde olduklarını ifade etti. Bu çerçevede özellikle şehrimize gelen misafirlerin konaklayacakları otellerin daha düzenli olması ve lokantaların ise hijyen bakımından dikkatli olması nedeniyle Zabıta Müdürlüğü'nün bir dizi çalışmalar sergilediğini kaydeden Hançerli, denetimlerin hafta boyunca devam edeceğini dile getirdi. Başkan Hançerli Karatay Belediyesi olarak güzide ilçemizde vuslatın görkemli bir şekilde kutlanması manasında ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini aktararak, özellikle temizlik işleri müdürlüğünün 24 saat görev başında olduğunu, zabıta müdürlüğünün ise denetimlerinin artırdığını vurguladı. Hz. Mevlana Türbesi'nin Karatay ilçesi sınırlarında bulunması ve vuslat yıldönümü kutlamaları çerçevesinde şehrimize gelen ziyaretçilere karşı ev sahibi konumunda olmaları hasebiyle önemli bir görev üstlendiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Hançerli, "Hz. Mevlana'nın 'gel' çağrısına uyup şehrimize gelen insanların rahatlığı için her şey yapıyoruz" dedi.
(AH-Y)

09.12.2012 15:14:49 TSI

Editör: Wan Haber