Kütahya Genç Grup Danışmanlık Şirket Müdürü Eyüp Cihan, 2013 yılında Tarım ve Kalkınma Programı kapsamında şirketlerinin Kütahya 'ya 7 milyonluk proje bütçesi kazandırdığını söyledi. Cihan, proje sayesinde 141 kişiye istihdam sağlandığını kaydetti.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırsal Kalkınma 7. Etap programı kapsamında Genç Grup Danışmanlık, Çınar Otelde kahvaltılı toplantı düzenledi.

"KÜTAHYA'YA 30 MİLYON YATIRIM KAZANDIRDIK"
Toplantıda konuşan Genç Grup Danışmanlık Şirketi Müdürü Eyüp Cihan, Kütahya'da 14 projenin onaylandığını söyledi. Danışmanlık firmaları hakkında da bilgiler veren Şirket Müdürü Cihan, "On yıllık süre zarfında danışmanlığımız, danışmanlık kültürünün en iyi şekilde icra ederek, firmalarına en iyi hizmeti sunarak danışmanlık sektöründe öncü bir şirket olmuştur. Müşterilerimize her türlü konuda çözüm noktası olabilmek adına birçok yeniliğe imzamızı attık. Mutluluğunu yaşamakta olduğumuz son başarımız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırsal Kalkınma 7. Etap Programında Kütahya'da 14 farklı yatırımcımıza hazırladığımız 14 projemizin Bakanlık tarafından onaylanarak 7 milyonluk proje bütçesini yatırımcılarımıza ve ilimize kazandırmış olmaktır. 7 yıldır devam eden Kırsal Kalkınma Programına sunduğumuz projeler neticesinde 7. etap proje bütçesi de dahil olmak üzere Kütahya'ya kazandırdığımız yatırım tutarı 30 milyona yaklaştı" diye konuştu.

"14 FİRMA PROJE SUNDU"
Genç Grup Danışmanlık Şirket ortağı ve aynı zamanda müdürü olan Kadir Görenli, danışmanlığın 7. Etap Projeleri ile ilgili firmaları ve yatırım ve hibe tutarları hakkındaki bilgileri basınla paylaştı.
Kütahya'dan 14 firmanın projelerini hazırladıklarını ifade ederek proje sunan firmaları ve hibe tutarlarını şöyle sıraladı; "Eldiven Mühendislik Hayvancılık, Erşah Hayvancılık, Mehmetler Tarım, Helvacı Sabri, Özüm Gıda, Küpat, Cimcik Besler, Çamlıca Helva, KFS Leblebi, Akay Yem, Asege, Ağdabaş Leblebi, Özpey Süt ve Süt Ürünleri, Apay Süt firmaları kapasite artırımı ve teknoloji yenileme konularında projeler sundu. Bu 14 projenin toplam yatırım tutarı 7 milyon TL civarındadır."

"PROJELER İSTİHDAMA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK"
Toplantıya katılan Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Gıda Komitesi Başkanı Fatih Alkış da üretilen projelerin kentin istihdamına önemli katkılar sağlauacağını ifade ederek, "Bu projelerin Kütahya'ya kazandırılması büyük bir başarı. İstihdamı artıran bu projeleri birçok işletmeye ulaştırabiliriz. Her on istihdam beraberinde piyasaya yeni üreticileri kazandıracaktır. İstihdamı artıracak projeleri işletmelere duyurmakta basına da ve danışmanlığımıza büyük görev düşmektedir." dedi.
Düzenlenen toplantıya Genç Grup Danışmanlık yetkilileri Eyüp Cihan ve Kadir Görenli'nin yanı sıra Danışmanlık firmasının Genel Koordinatörü Hanife Selvi, Proje Koordinatörleri Özlem Söyler ve Fatma Dinç ve firma temsilcileri katıldı.
(RD-EFE)

20.02.2013 15:22:03 TSI

Editör: Wan Haber