İzmit'in Tüysüzler Mahallesi'nde 65 yıldır kimliksiz yaşayan Keriman Güloğlu belediyenin girişimleriyle nüfus cüzdanına kavuştu. Güloğlu kimliği çıkar çıkmaz doktora giderek muayene oldu.
Tüysüzler Mahallesi'nde uzun yıllar kimliksiz yaşayan Keriman Güloğlu'nun durumunu İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ile paylaşan İzmit Belediyesi Kadın Meclisi, Başkan Doğan'ın talimatıyla kimlik çıkartma işlemlerine başladı. Kadın Meclisi Başkanı Asuman Sert, "Tüysüzler Mahallesi'ne yaptığımız bir ziyaret sırasında tanıştığımız Keriman teyze az sayıda bildiği Türkçe kelimelerle bize kimliği olmadığını anlatmaya çalıştı. Kadın Meclisi olarak Keriman teyzenin kimliğini çıkarmak için çalışmaya başladık. Önce Nüfus Müdürlüğü'ne gidip başvurumuzu yaptık. Ardından Kocaeli Üniversitesi'ne giderek Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın da desteğiyle kemik ölçümünü yaptırdık. Ardından Keriman teyzenin var olduğunu kanıtlamamız gerekti. Kardeşlerini bulduk. Keriman Teyze'nin eşi, komşuları, muhtar, azalar Keriman teyzenin yaşadığına şahitlik ettiler. Nüfus Müdürlüğü'nde ifadeler alındıktan sonra Emniyet Müdürlüğü adreste tespit işlemlerini yaptı. Toplanan tüm belgeler Nüfus Müdürlüğü tarafından Ankara'ya Bakanlığa gönderildi. Tüm bu zorlu sürecin ardından nihayet Keriman Teyze'nin kimliğini aldık" dedi.
Kimliği çıkarılan Keriman Güloğlu, kimliğini İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'dan aldı. Başkan Doğan konuyla alakalı yaptığı açıklamada, "Tüysüzler Mahallesi'nde yaşayan Keriman Teyzeye 6 ay kadar önce başlattığımız çalışmalar sonunda kimlik aldık. Bugün kendisine yıllar sonra kimlik kazandırmayı başarmış bulunuyoruz. Kendisine bugün yeniden hoş geldin dedik. Kendisine güzel bir ömür diliyoruz" dedi.
Kimliğini düzenlenen sembolik doğum gününde doğum günü pastasını keserek alan Keriman Güloğlu Başkan Doğan ve bu süreçte kendisine destek olan herkese teşekkür etti. Keriman Güloğlu'nun kimliğiyle yaptığı ilk şey doktora gidip muayene olmak oldu.
(MA-MA)

21.01.2013 16:22:33 TSI

Editör: Wan Haber