Samsun'da hırsızlık suçundan 60'a yakın suç kaydı bulunan 14 yaşındaki kız, bir alışveriş merkezindeki çalışan 3 bayanın çantasını ve cüzdanı çalınca güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Olay yerinden kaçan kız, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen işyeri çalışanları tarafından yakalanarak polise teslim edildi.
Olay, İlkadım ilçesinde bulunan bir alışveriş merkezinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, müşteri gibi alışveriş merkezine giren hırsızlık suçundan 60'a yakın suç kaydı bulunan H.Ö.(14) adlı kız, alışveriş merkezinde çalışanların çantalarının bulunduğu odaya girerek burada B.Y., D.A. ve M.M. adlı bayanların çantasından içinde toplam 180 lira bulunan cüzdanlarını çaldı. Bayarlardan birinin çantasını da yanında götüren H.Ö., saniye saniye işyerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen işyeri çalışanları olaydan 4 gün sonra aynı kızın işyerinin önünden geçtiğini fark edince yakalayarak polise teslim ettiler. Gözaltına alınan H.Ö.'nün 60'a yakan suç kaydının bulunduğu, son bir ay içinde de 3 kez hırsızlık suçundan gözaltına alındığı ve çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldığı öğrenildi. H.Ö.'nün hırsızlık yaptırıldığı için ailesinden alınarak devlet koruması altında yuvaya yerleştirildiği ancak her defasından yuvadan da kaçarak hırsızlık yaptığı öğrenildi.
Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edilen H.Ö., bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. Mahkemece serbest bırakılan kız, yuvaya konuldu.
(MAY-SLH-Y)

18.12.2012 17:11:23 TSI

Editör: Wan Haber