Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Öğrenme Şenliği' 4 ilde yapılacak.
İlkbahar ya da yaz aylarında yapılması planlanan 'Öğrenme Şenliği'nin tanıtım toplantısı Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Farklı öğrenim ve yaş seviyesindekilerin istihdam edilebilirliklerini, sosyal kültürel gelişimlerini sağlamak maksadıyla yapılan şenlikte, fertlerin bilgi ve becerilerinin arttırılması hedefleniyor. Şenlikler ile öğrenmenin faydası topluma anlatılacak. Bu yıl ilk defa düzenlenecek şenlik Bursa, Eskişehir, Konya ve Kocaeli'nde yapılacak. Şenlik çerçevesinde şehirlerde halk dansları, müzik gösterimi, sergi, seminer, müze gezileri gibi çeşitli faaliyetler yapılacak.
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, "Bu sisteme alışan ülkelerin çok çabuk kalkındığını görüyoruz. Bu durumu hemen öğrenemeyen ülkeler ise tam tersi duruma düşüyor. Ülkelerin ekonomik arenada rekabet edebilmeleri için hayat boyu öğrenme önemlidir. Bursa Marmara bölgesinin önemli illerinden. Bu yüzden Bursa'yı seçtik. Bu sene 4 ilde başlattığımız şenlikler ileriki yıllarda daha da yayılacak" dedi.
Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal ise, "Hayat boyu öğrenme insanın her anında var. En üst seviyede bir yönetici olsanız bile öğrenecek çok şeyiniz olabilir. Hayat boyu öğrenmek bir hayat tarzı olmalı" şeklinde konuştu.
(AF-MŞ)

20.02.2013 12:49:02 TSI

Editör: Wan Haber