Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından Paşa Otel'de düzenlenen yemekli bilgilendirme toplantısında bir araya geldi. Programa İlçe, Belde ve köylerde görev yapan tüm muhatlar katılırken, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Şükrü Dumanlar ile Şube Yönetim Kurulu Üyeleri muhtarları kapıda karşılayarak, misafirleriyle yakından ilgilendiler.
Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Şükrü Dumanlar, "Kısa ve öz geçen toplantılarda muhtarların sorunlarını ilgilendiren konuları bir türlü tartışamıyoruz. Bu vesileyle muhtarlıklarla ilgili sorunları masaya yatırma imkanı bulduk. Görevlerimizde karşılaştığımız sorunları ve bu sorunlara ne gibi çare ve önlem alabilme yollarını Türkiye Muhtarlar Federasyonu'na ileteceğiz" dedi.
Şükrü Dumanlar, yaptığı kısa bilgilendirme konuşmasının ardından tüm muhtarlar hem yemek yediler hem de sohbet ederek kendi aralarında fikir alışverişinde bulundular. Yenilen yemeklerin ardından çay faslıyla devam eden sohbetlerin ardından Dumanlar, Türkiye Muhtarlar Federasyonu tarafından gönderilen onur belgelerini sahiplerine teslim etti.
Şükrü Dumanlar, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkanı Ramazan Özünal tarafından gönderilen onur belgelerinin, sağlık sorunlarına rağmen muhtarlık görevinden kopmayarak büyük bir özveri ile çalışmalarına devam eden Fevzipaşa Muhtarı Ali Pektaş, Bahçeağıl Köyü Muhtarı Halim Çelebi ile Kızılpınar Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Muhtarı İslam Yaran'a sunulacağını açıkladı. Ali Pektaş onur belgesini Şükrü Dumanlar'ın elinden alırken, görevlendirmeden dolayı programa katılamayan Halim Çelebi'nin yerine onur belgesini Yanıkağıl Köyü Muhtarı Yücel Başaran, fiziksel rahatsızlığından dolayı programa katılamayan İslam Yaran'ın onur belgesini ise kardeşi Sebahattin Yaran teslim aldı.
Onur belgelerinin teslim edilmesinin ardından Şükrü Dumanlar tarafından muhtarlara Belediye kanunlarıyla ilgili kitapçık dağıtıldı. Dağıtılan kitapçıklarda muhtarları ilgilendiren konuların yer aldığını kaydeden Dumanlar, "16 Şubat'ta genel kurulumuz var ve bu konu hakkında da bilgilendirmede bulunacağız. Dağıtmış olduğumuz kitapçıklarda Büyükşehir yasa tasarısı ile muhtarlarla birlikte ihtiyar listesi tek listede hazırlanacak. Diğer yandan bu kitapçıklarda köy muhtarlarımızı yakından ilgilendiren kısımlardan bahsedeceğiz" açıklamasında bulundu. Dağıtılan kitapçıkların ardından muhtarlar kendi aralarında fikir alışverişinde bulundular.

14.01.2013 10:10:58 TSI

Editör: Wan Haber