Sakarya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aydın Erdoğan, engelli olmanın sadece engelli olan kişiyi ilgilendiren tıbbi bir sorun olmadığını, aynı zamanda toplumsal bir sorun olduğunu belirterek bu sorunun tüm toplumu ilgilendirdiğini kaydetti.
Sakarya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aydın Erdoğan 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılık oluşturulmakla mümkün olacaktır. Zihniyetimizdeki engelleri ortadan kaldırmadıkça hiçbir kural, hiçbir yasa veya düzenleme engellilerimizin yaşadığı zorlukları tam olarak ortadan kaldıramayacaktır" dedi.
Engellilerin, toplumun bir parçası olduğunun hiçbir zaman unutulmaması gerektiğinin altını çizen Aydın, "Çağdaş dünyanın geldiği noktada; engelli vatandaşlarımızın, eğitim, istihdam, barınma, tıbbi ve sosyal bakım ve rehabilitasyonlarının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, engellilerimizin üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri, yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve kolaylaştırılması gerekmektedir" dedi.
Tüm kamu kurumları ve konuyla ilgili sivil toplum kuruluşları tarafından, engellilerin topluma kazandırılması, kişisel ve sosyal haklardan eşit ölçüde faydalanmalarının sağlanması amacıyla evrensel ölçülere paralel düzenlemelerin ülkemizde de hayata geçirildiğine işaret eden Aydın, "Bu yöndeki çalışmalar teşvik edilmekte ve gerekli düzenlemeleri gerçekleştiren kuruluşlar ödüllendirilmektedir. Bu kapsamda, müdürlüğümüz 2011 yılında 'Engelli Dostu Kurum' ödülü almıştır. Bu anlayış doğrultusunda engellilerin eğitimi, sosyal hayata entegrasyonu, barınması ve istihdamı için gerekli olan her türlü destek ve imkan engelli vatandaşlarımıza sağlanmaya çalışılmaktadır. İş göremez durumda olan veya bakıma ihtiyacı olan engelli bireyler veya bu kişilerin bakımını gerçekleştiren yakınları ekonomik olarak desteklenmektedir" dedi.
(SC-UU)

03.12.2012 10:36:11 TSI

Editör: Wan Haber