Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ve KOSGEB ortaklığıyla düzenlenen girişimcilik kursunu başarı ile bitiren 29 kursiyere sertifikaları verildi.
Eskişehir'in yanı sıra Bursa ve İstanbul illerinden de girişimci adaylarının katıldığı kurs 2 ay sürdü. Girişimcilik kursunu başarı ile bitiren 29 kişiye Eskişehir Sanayi Odası'nda düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Törende konuşan ESO Başkanı Savaş Özaydemir, "Aldığınız eğitimler sonucu bir iş kurmak isteyeceksiniz, biz de bu alanda size yardımcı olacağız. Girişimcilik işi tarım gibidir. Ektikçe ömür boyu gelişir ve büyük bir çınar gibi olursunuz. Başarının temel unsurları ise centilmenlik, azim, cesaret, sabır ve sportmenlikten geçer" dedi.
Törene katılan KOSGEB İl Müdürü Ali Basri Eskicioğlu da müteşebbisliğin Türkiye'deki önemine dikkat çekerek, "Ülkenin başarısına girişimciliğin katkısı çok büyüktür. Küçük ya da büyük tüm firmalar milli başarıya fayda sağlar. Sizler de aldığınız bu eğitimler sayesinde başarılı birer girişimci olacaksınız. KOSGEB olarak bize sunduğunuz iş planı dahilinde sizlere 30 bin liraya kadar hibe desteği sağlıyoruz. Unutmamanız gereken tek şey hedefinizin daima yükseklerde olmasıdır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından 29 yeni girişimciye ESO Başkanı Savaş Özaydemir, KOSGEB İl Müdürü Ali Basri Eskicioğlu ve kurs öğretmenleri tarafından sertifikaları verildi.
(FS-GÖ-MŞ)

03.01.2013 13:17:23 TSI

Editör: Wan Haber