İzmit Belediyesi'nin lise öğrencilere yönelik başlattığı ve mesleklerle ilgili tanıtımların yapıldığı "Geleceğe ziyaret" projesi devam ediyor. Düzenlenen son etkinliğin konukları Cahit Elginkan Anadolu Lisesi ve Kocaeli Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri oldu.
Yaklaşık 250 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen programda İzmit Belediyesi'nde görev yapan İnşaat Mühendisi Ethem Can, Mimar Fatma Kandaz, Şehir Plancısı Gülfiye Özcan ve Genç-İz Sorumlusu Ömer Kaya meslekleriyle ilgili öğrencilere bilgiler verdi. Alanları hakkında bilgi veren uzmanlar bu meslekleri seçecek öğrencilerin neler yapması gerektiğini de anlattılar.
Gerçekleşen programda gençlerle bir araya gelen İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan meslek seçiminin önemli bir karar olduğunu ve bu nedenle bu projeyi çok anlamlı ve önemli bulduğunu ifade etti. Doğan, "Sizler bu vatanı ileriye taşıyacak olan kişilersiniz. Geleceğin öğretmenleri, doktorları, mühendisleri, siyasetçileri, tüccarları sizlersiniz. Bu nedenle üzerinizdeki sorumluluğun bilincine vararak, size yakışan şekilde davranın. Meslek seçiminin hayatınıza yön veren en önemli seçimlerden biri olduğunu sakın unutmayın. Kendinize uygun, severek yapacağınız bir mesleği seçin. Eğitim, iş ve özel yaşamınızda empati kurmaktan, çalışmaktan ve adil olmaktan asla vazgeçmeyin. Mesleğiniz ne olursa olsun hep en iyisi olmak için çalışın" dedi.
Doğan, İzmit Belediyesi olarak her zaman gençlerin yanında olduklarını belirterek, "Genç-iz birimimiz sadece sizlere özel sayısız proje yürütüyor. 'Eurodesk Projesi' ile Avrupa'ya gitmenizi, Cephanelik Spor Kompleksi ile spor yapmanızı, Speaking Cafe'de İngilizce'nizi geliştirmenizi, Gölkaypark'ta su kayağı öğrenmenizi ve Kefken Sarısu Gençlik Kampı'nda keyifli bir yaz tatili geçirmenizi sağlıyoruz" şeklinde konuştu.
(MA-MA)

20.02.2013 12:31:37 TSI

Editör: Wan Haber