Nilüfer Rotary Kulübü'nün ev sahipliğinde Rotary 2440 Bölge Federasyonu tarafından düzenlenen, "Kurumsal İletişimde Hangi Anahtar?" konulu seminer, Bursa'da BUSİAD evinde yapıldı. Önceki gün saat 10.00'da başlayan ve 4 saat süren seminerde, Rotary'nin gelecek vizyonunun şekillenmesi ve bir yol haritası hazırlanması amacıyla Rotaryenlerin görüşlerine başvuruldu. Seminerde ayrıca Rotary 2440. Bölge Federasyonuna bağlı kulüplerin üyeleri arasında yapılan, 'Rotary ve Rotaryenler Algı Anketi'nin sonuçları değerlendirildi.
Seminere Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Güneş Ertaş, 2440. Bölge Federasyonu Geçmiş Dönem Başkanları Ahmet Gürmeriç ve Mehmet İyigüllü, Rotary 2420. Bölge Geçmiş Dönem Federasyon Başkanı H. Tahsin Tuğrul, Bölge Görevlileri, Bursa'daki Rotary Kulüp Başkanları ve Rotary kulüp üyeleri katıldılar. İlginin yüksek olduğu seminerde açılış konuşmasını Nilüfer Rotary Kulübü Başkanı dönem başkanı Prof.Dr. H.Selçuk Küçükoğlu yaptı. Prof. Dr. Küçükoğlu, "Eylül ayında İzmir'de yapılan bölge semineri ve Ekim ayında Balıkesir'de yapılan Rotary Arama Konferansı'nın devamı niteliğindeki bu seminerin Rotary'nin Türkiye'deki ve dünyadaki geleceğine yön vermesini umut ediyoruz" dedi.
Seminerde daha sonra Rotary 2420. Bölge'nin geçmiş dönem Federasyon Başkanlığını yapan H. Tahsin Tuğrul başkanlığı döneminde bölgelerinde yapılan 'Rotary Algı Anketi'nin sonuçlarını değerlendirdi. Ardından kürsüye çıkan Rotaryen Mümtaz Erdoğan'da günümüzde Halkla İlişkiler çalışmalarının çok büyük önem kazandığını ve itibar yönetimine dönüştüğünü belirterek, "Bu nedenle bugünkü seminere, 'Kurumsal İlişkilerde Hangi Anahtar?' başlığı koyduk. Günümüzde Halkla İlişkiler kavramı daha da genişledi ve Kurumsal İlişkiler Kavramı orta çıktı. Bu kavramdan yola çıkarak Rotary'nin hizmet felsefesini Uluslararası Rotary'nin ana ilkeleri doğrultusunda, Türk toplumunun algı ve beklentilerine de uygun olarak, günümüzün değişen koşullarına göre şekillendirmek istiyoruz" diye konuştu.
GÖRÜŞLER DİNLENDİ...
Daha sonra söz alan Prof. Dr. Ali Ceylan ise bir süre önce Rotary 2440.Bölge'ye bağlı kulüplerin üyesi Rotaryenler arasında yapılan 'Algı Anketi'nin sonuçlarını değerlendirdi. Ardından da seminere katılan Rotaryenler anket sonuçlarından yola çıkarak Rotary'nin hizmet idealini topluma en iyi nasıl anlatılabileceklerine ilişkin görüşlerini açıkladılar.
"GELECEĞE YÖN VERECEK"
Seminerde son olarak kürsüye Rotary 2440. Bölge 2012-2013 Dönemi Federasyon Başkanı Güneş Ertaş çıktı ve genel bir değerlendirme yaptı. Güneş Ertaş konuşmasında Rotary'nin insanlığa hizmet amacı ile kurulan uluslararası hizmet kuruluşu olduğunu vurguladı. Rotary'nin 100 yılı aşkın bir süredir tüm dünyada, 'kendinden önce hizmet' idealini benimseyen ve birikimlerini toplumla paylaşmayı görev kabul eden insanları aynı ideal altında toplayan bir kuruluş olduğunu belirten Ertaş, "Rotary'nin geleceğinin daha doğru şekillenmesi için çok değerli görüşler dile getirildi. Herkes düşüncesini özgürce söyledi. Bunları bir rapor haline getireceğiz ve bu raporu yol göstermesi için bölgemizdeki tüm rotaryenlerle paylaşacağız. Bazı görüşleri zaman kaybetmeden bölgemizde hayata geçireceğiz. Benim görev sürem bittiğinde gelecek dönemki federasyon başkanımıza bunları sunacağım" diye konuştu.
(BT)

18.12.2012 16:29:29 TSI

Editör: Wan Haber