Adıyaman İl Koordinasyon Kurulu 2013 yılı 1. dönem toplantısı, Vali Yardımcısı Murat Süzen başkanlığında valilik seminer salonunda gerçekleştirildi.
Yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının ildeki projeleri hakkında bilgi almak ve kurumlar arası koordinasyonu sağlamak amacıyla gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, kurumların 2012 yılı yatırımları ve harcamaları değerlendirildi.
Vali Yardımcısı Murat Süzen'in başkanlığındaki toplantıya; Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, yatırımcı bölge müdürleri ile ildeki kamu kurum ve kuruluşların amirleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Süzen, "Ülkemizin planlı kalkınma çabalarının bir aracı olarak her yıl hazırlanan Devlet Yatırım Programı'nın il düzeyinde uygulanması, koordinasyonu ve izlenmesine etkinlik kazandırmak amacıyla düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu toplantısı öncesi, yatırımcı bölge ve il kuruluşları ile belediye başkanlıklarının yatırım uygulamalarına ilişkin olarak, valiliğimize raporlar gönderildi. Raporlara göre, ilimizde kuruluşlarımızın 2012 yılı yatırım programlarında merkezi idare ve yerel yönetim kuruluşlarımıza ait irili ufaklı 516 adet iş yer alırken, bu işlerin toplam proje bedeli yaklaşık 1 milyar 754,5 milyon TL... Bu işler için geçmiş yıllarda 363 milyon TL harcanmış olup, 2012 yılında 588 milyon TL ödenek ayrılmış ve dönem sonu itibariyle 485 milyon TL harcanarak, yüzde 82,4'lük nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. Bu işlerden 318 tanesi bitirilmiş, 150 tanesinde çalışmalar devam etmekte, 5 iş tasfiye edilmiş, 41 adet iş proje, ihale ve sözleşme aşamasındadır" dedi.
(AHM-SO-Y)

21.01.2013 16:05:31 TSI

Editör: Wan Haber