Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Çizgili mezrası sakinleri, kardan dolayı yollarının 2 aydan buyana kapalı olduğunu ve bu nedenle evlerine gidemedikleri ileri sürdüler.
Gürpınar ilçesi Taşlıyazı köyüne bağlı Çizgili mezrasının 2 aydan buyana yolları kapalı olmasından dolayı mezra sakinleri valilik makamına dilekçe yazdı. Mezra sakinlerinden Zeki Yeter, birçok kez yetkililere giderek yollarının açılmasını istediklerini ifade etti. Her seferinde sırayla yol açıldığının söylenmesi üzerine 24 Ocak 2013 tarihinde valilik makamına dilekçeyle müracaat ettiğini ifade eden Yeter, "Dilekçemde ilçeye bağlı Çizgili mezrasında ikamet ettiğimi ve yoğun kar yağışından dolayı köyümüze gelen elektrik direkleri devrilirken, tellerinin ise koptuğunu belirttim. Bundan dolayı köyümüz elektriksiz kaldı. Ayrıca mezramızın yolu da aşırı kar yağışından dolayı kapanmış, daha sonra yolun yarısı açılmış ve tamamı açılmadan çalışmalar bitirilmeden geri dönülmüş. Biz şu anda zor ve perişan durumdayız. Yolun kapalı olmasından dolayı hayvanlarımızın yem ihtiyacını ve kendi ihtiyaçlarımızın hiç birini karşılayamıyoruz. Mağduriyetimizin nazara alınarak çok acilen mezramıza elektrik verilmesi ve kapalı olan yolumuzun açılmasını istiyoruz" dedi.
Dilekçesini verdikten günler sonra küçük bir iş makinesinin mezraya gönderdiklerini ifade eden Yeter, "Küçük iş makinesi yaklaşık 2 metre yüksekliğindeki karları temizlediği sıra bozulunca yolumuz yine açılmadı. Buradan yetkililere sesleniyoruz, yaklaşık 2 aydan buyana kapalı olan yolumuzu açsınlar" şeklinde konuştu.
(ŞAK-MSA-Y)

13.02.2013 12:19:54 TSI

Editör: Wan Haber