Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı İl Ambulans Servisi Başhekimliği bünyesinde görevli Ambulans ve Acil Bakım Teknikerleri ile Acil Tıp Teknisyenlerine hizmet içi eğitim kapsamında ileri sürüş teknikleri konusunda eğitim verildi.
5 günlük eğitim programı kapsamında ilk gün teorik dersleri İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda, pratik uygulamaları ise Kastamonu Uzunyazı Mevkiinde trafiğe kapalı alanda yapıldı. Eğitime Kastamonu'da acil sağlık hizmetleri istasyonlarında görevli 9 acil tıp teknisyeni, 1 ambulans ve acil bakım teknikeri katıldı.
İl Ambulans Servisi Başhekimliği bünyesinde eğitim alan personelin çalışmalarını yakından takip etmek için İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, Müdür Yardımcıları Dr. Şengül Alper ve Dr. Salih Tığlı ile Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. M. Meltem Kabaşanoğlu ve İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Mustafa Akarslan eğitim alanını ziyaret ettiler.
Ziyarette Dr. Metin Öztürk, yaptığı açıklamada, "Mesleğe yeni başlayan ambulans acil bakım teknikerleri ve acil tıp teknisyenlerine verdikleri temel modül eğitimlerden birinin de ambulans ileri sürüş teknikleri olduğunu belirterek, kursun temel amacının güvenli ambulans sürüş tekniklerini ve kurallarını personellerimize öğretmek oldu" dedi.
Acil sağlık hizmetlerinde vakalara ulaşmada zamanla yarışıldığını ifade eden Öztürk, ambulans kullanan personellerin ileri sürüş teknikleri konusunda eğitimlerini sürekli tekrarlayarak hem hastaların hem de personelin hayatını tehlikeye sokacak kaza ihtimallerini en aza indirmeye çalıştıklarını kaydetti.
(Vİ-OA-Y)

20.02.2013 13:46:50 TSI

Editör: Wan Haber