Malatya 1. Deniz Kitap Festivali kapsamında, yazarlar okurlarıyla buluşuyor.
Nasuhi Caddesi Büyük Çarşı karşısındaki Deniz Kitapevleri Şubesi'ndeki yazarların kitap imzalama programına; Alim Yavuz, Esma Sayın, Kemal Deniz ve öğrenci yazar Tuğçe Han katıldı.
Alim Yavuz, 2005 yılında çıkardığı "Şatom" isimli kitaptan sonra son olarak da "Ardıç Türküsü" isimli kitabının çıktığını ifade edip, "Bir şeyler yazan çizen insanlar için, yazdıklarını okuyacak insanlarla buluşması önemlidir" şeklinde konuştu.
Yazar Esma Sayın ise, "Hakkari'den Adıyaman'a ve buraya geldik. Diyarbakır'a kadar uzanan kitap festivalleri önemlidir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Okuyucu yazar bütünlüğü bakımından bu tür programlar önemlidir" diye konuştu.
Kemal Deniz de, "Malatya Okuyor Kampanyası'nın ardından bölgemizi de ilgilendiren bir kitap fuarından sonra böyle bir kitap festivali düzenlenmesi de önemlidir. Bu programdan sonra Malatya'nın kültürel yapısının sonucunu göreceğiz. Kültürel yapı bu programdan sonra daha etkin hal alır diye düşünüyorum" dedi.
Hekimhanlı olan ve Yeşilyurt Kolukısa Anadolu Lisesi 12. sınıfta okuyan Tuğçe Han isimli öğrenci de , "Mavi Gece" isimli kitabını imzalarken şunları söyledi: "Çok heyecanlıyım. Böyle bir imkanı verdikleri için Deniz Kitapevleri yetkililerine teşekkür ederim."
Bu arada, kitap imzalatmaya gelenler, böyle bir imkanın sunulmasından dolayı Deniz Kitapevleri yetkililerine teşekkür edip, yazarlar ile okuyucuların buluşturulmasının önemli olduğunu dile getirdi.
Diğer yandan, Deniz Kitapevleri yönetim kurulu başkanı Mesut Özdemir ise, "19 Şubat'ta açılıp, 24 Şubat akşamı sona erecek olan 1. Deniz Kitap Festivali kapsamında, 21 Şubatta Bejan Matur, 22 Şubat'ta Ahmet Turgut, 23 Şubat'ta Kahraman Tazeoğlu ve Hilmi Yavuz, 24 Şubat'ta Sinan Yağmur ve Yılmaz Odabaşı burada okurlarıyla buluşacaktır" dedi.
(NA-SO-Y)

20.02.2013 14:04:22 TSI

Editör: Wan Haber