Forbes, "İş Yapmak ve Yaşamak İçin En İyi Kentler" araştırmasının sonuçlarını yayınladı. Araştırma, 94 başlıktaki veri setine göre hazırlandı. Oluşan veri seti 4 ana kategoriden oluşuyor: 

Beşeri Sermaye ve Yaşanabilirlik, Marka Becerisi ve Yenilikçilik, Ticaret Becerisi ve Üretim Potansiyeli, Erişilebilirlik. İşte araştırmanın çarpıcı sonuçları...

YAŞAM ŞARTLARI EN KÖTÜ MUŞ OLDU

Genel endeks puanı 30'un altında kalan tek kent Muş oldu. Genel Endeks Puanı 29,71 olan Muş geçen sene 76'ncı sıradaydı ancak tüm göstergelerde gerileme var. Muş genel endeks puanı 30,45 Şırnak, 30,94'le Hakkari takip etti. 

VAN 71. SIRADA YER ALDI

Forbes'in verilerine göre yaşam şartları açısından yaşanılabilir en iyi şehirler arasında Van 71. sırada yer aldı. Türkiye genelinde sonlarda olan Van'ın Genel Endeks Puanı 35,51 olarak açıklandı. Van'ı Batman takip ederken Genel Endeks Oranı 35,55 olarak belirtildi.

İŞTE YAŞAM ŞARTLARI EN İYİ ŞEHİR

Yaşam şartlarının en iyi olduğu şehir olarak İstanbul gösterildi. Kentin Genel Endeks Oranı 68,9 olarak açıklanırken 2. sırada 66,13'le Ankara yer aldı. Ankara'yı ise İzmir ve Tekirdağ takip etti.

Editör: Wan Haber