Van ve çevresinde çeşitli konularda sosyal sorumluluk projeleriyle adından bahsettiren Van Gölü Aktivistleri Derneği, bu kez de Van'da açılması beklenen Van Zehra Üniversitesi için harekete geçti.

Vangölü Aktivistleri Edremit İlçesi'nde bulunan Su Sporları Merkezi'nde toplanarak aynı anda Van Gölü'ne dalış yaparak 65 kulaç attı. ‘’ Vangölü’nde 65 Kulaç’’ Etkinliği Karayolları 11. Bölge Müdürlüğünün yeni yapılan hizmet binasının Zehra Üniversitesine dönüştürülmesine ilişkin farkındalık yaratmak için yapıldığı öğrenildi.

Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, "Van ikinci bir üniversite ile eğitim, ekonomi ve kültürel anlamda daha çok gelişecek. Bir üniversite onlarca fabrikanın yerine geçebilecek ekonomik katkıyı şehre katar. Kentte kurulması beklenen Van Zehra Üniversitesi'nin kentin ekonomisine doping etkisi yaparak Van'ı bölgede eğitimin başkenti yapacaktır. Gölün bir yakasında Yüzüncü Yıl Üniversitesi diğer yakasında Edremit'te ikinci devlet üniversitesi Van'ın çehresini değiştirecektir. Biz de buna dikkat çekmek için bugün gönüllü arkadaşlarımızla birlikte böyle bir farkındalık etkinliği düzenledik" dedi.

Kaynak: Vanekpres

Editör: Wan Haber