Türkiye'de aylar sonra ilk kez hafta sonunda sokağa çıkma yasağı uygulanmazken, durumu fırsat bilen vatandaşlar kendilerini piknik ve mesire alanlarına attı. Van'ın Erciş ilçesinde inci kefalinin mucizevi göçünü izlemek üzere Balık Bendi Mesire Alanı'na gelen yöre halkı hafta sonu tatilini değerlendirerek sıcak havada güzel vakit geçirdiler.

Yeni evlenen çiftler anı ölümsüzleştirdi

Bölgede kimileri aileleri ile piknik yaparken kimileri ise yumurtalarını bırakmak üzere tersine göç eden İncİ Kefali'nin göçüne tanıklık etti. Yeni evlenen çiftler de bölgeye gelerek mutluluklarını fotoğraf kareleri ile kayıt altına aldı. 

"Buralar görülecek çok güzel yerler"

Balık Bendi Mesire Alanı'na inci kefali göçüne şahitlik üzere gelen Betül Kurt isimli ziyaretçi, inci kefalinin yolculuğuna hayran kaldığını ifade ederken, "Salgın nedeniyle uzun bir süredir evdeydik. Buralar gezilecek, görülecek çok güzel yerler. Harika bir piknik yapıyoruz. Herkes gelip buraları görmeli." dedi.

"Kamp yapmayı düşünüyoruz"

Yöre halkından Burak Demir de fotoğrafçı arkadaşlarıyla inci kefalinin göç yolculuğunu ölümsüzleştirmek için geldiklerini belirterek, "Bu hafta sonu burada kamp yapmayı düşünüyoruz. Bence bu süreçte doğa da biraz kendine geldi, yeşillendi. Normalleşme ile biz de ilk hafta sonumuzu burada değerlendirmek istedik." ifadelerini kullandı.

Mesire ve piknik alanının pazar günü daha da kalabalık olacağı düşünülüyor.  AA - WanHaber

Editör: Wan Haber